|

Beni bunlarla muhatap etmeyin

Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım’ın endişenin, kaygının değil umudun kapısı olacağını, Türkiye'nin bir kez daha güven ve istikrar diyeceğini söyledi. Davutoğlu, “Allah bizi 1 Kasım’dan sonra koalisyona muhtaç etmesin. Beni bir daha Kılıçdaroğlu ve Bahçeli ile muhatap etmeyin” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/10/2015 Pazar
Güncelleme: 23:27 - 24/10/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İzmir'in Ödemiş ilçesi ve Adana'da meydanları dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Başbakan Ahmet Davutoğlu, güven ve istikrar vurgusu yaptı. Davutoğlu, özetle şunları söyledi:



TÜRKİYE İSTİKRAR DİYECEK


Bizde dur yok, durak yok. İstikamet, menzil belli, 1 Kasım'da Türkiye'nin her yerinde 'tek başına, iş başına' demeye geliyoruz. İnşallah bu seçimde çok farklı bir seçim tablosuyla hep beraber karşılaşacağız. 1 Kasım 2015 tarihi endişenin, kaygının değil umudun kapısı olacak. Türkiye bir kez daha 'güven' diyecek, 'istikrar' diyecek, bir kez daha kaosa 'hayır' diyecek. Türkiye bir kez daha 'adalet ve kalkınmaya evet, bilinmezliğe, meçhule hayır' diyecek.



MÜHRÜ SAĞLAM BASIN


Öyle bir gayret sarf edeceğiz ki bir daha bu memleket, değil namerde, merde dahi muhtaç olmayacak. Allah bizi kimseye muhtaç etmesin ama şunu da söyleyelim, Allah bizi 1 Kasım'dan sonra koalisyona da muhtaç etmesin. Oylarınızı öyle sağlam verin, mührünüzü öyle sağlam basın, komşunuzu, eşinizi, dostunuzu sandığa öylesine aşkla götürün ki ne olur beni bir daha Kılıçdaroğlu ile Bahçeli ile muhatap etmeyin, ne olur etmeyin.





HAYIR DEMESİNE FIRSAT VERMEYİN


Bakın konuşuyoruz. Kemal Bey maalesef bırakın hükümet kurmak gibi ciddi bir işi, terör belasıyla biz uğraşırken baş başa görüştüğümüz konuları bile sır olarak saklamayacak kadar ciddiyetsizlik gösterdi. Bizi onlara muhtaç etmeyin. Bahçeli'ye bir daha bizi gönderip, 'hayır' cevabı almamıza sebep olmayın Allah aşkına.



BİZİM SÖZÜMÜZ SENETTİR


AK Parti olarak her zaman çiftçinin, köylünün yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Bizim sözümüz onların sözüne benzemez, bize noter gerekmez, bizim sözümüz senettir ve mutlaka yerine gelir. Ne sözü verdiysek yerine getirdik. İnşallah şimdi de size verdiğimiz her sözü yerine getireceğiz. Yeter ki birliğimiz, dirliğimiz, kardeşliğimiz daim olsun.



MEMLEKET MESELESİ


Terör meselesi artık şahsi mesele, bir parti meselesi değildir. Bu mesele, bir memleket meselesidir. En çok böyle zamanlarda, terörün hortladığı böyle zamanlarda, terörle mücadelede yan


yana durmamız gerekmez mi?



7 Haziran'dan beri muhalefetin ne yaptığına bir bakın. Gerçek yüzlerini bir kez daha gördük. Millet, 'uzlaşın, beraber hükümet kurun' dedi, bunlar milletin verdiği görevden kaçtılar. Bunlar sorumluluk almaktan korkarlar. Bunlar mertçe meydana çıkmaktan korkarlar.



Onlar gençleri dağa gönderir




Seçim gezilerinde gençlere “Anne, babanız aracılık edemezse bana başvurabilirsiniz” sözleri nedeniyle HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın siyasi üsluba yakışmayan eleştirilerine cevap veren Davutoğlu, “Şimdi sırada evlilik var, biz her gencimizi kendi kızımız, kendi oğlumuz görürüz. Benden sizi üzecek bir söz duydunuz mu? Sizin onurunuza dokunacak bir söz duydunuz mu? Evlenmek gibi güzel bir şey olunca, biz aracılık edersek, bunlar neden rahatsız oluyor? Çünkü onlar, gençleri anlamazlar, gençlere yürekleriyle bakmazlar. Onlar gençleri dağlara, ölüme gönderirler. Biz ise gençlere gelecek veririz” ifadelerini kullandı.



#1 kasım seçimi
#davutoğlu
#ak parti mitingi
#koalisyon
8 yıl önce