|

Beşiktaş karşısında 27 yıl sonra güldü

PTT 1. Lig takımlarından Adana Demirspor, Spor Toto Süper Lig ekibi Beşiktaş'ı 27 yıl sonra yenerek yaklaşık çeyrek asırlık galibiyet hasretine son verdi.

Yeni Şafak
11:59 - 25/12/2014 jeudi
Güncelleme: 10:02 - 25/12/2014 jeudi
AA
Ziraat Türkiye Kupası F Grubu 3. maçında rakibiyle 20 yıl aradan sonra karşılaşma fırsatı bulan Adana Demirspor, deplasmanda aldığı 2-1'lik galibiyetle büyük bir sürprize imza attı.


İki takım son olarak, o zamanki adıyla Birinci Lig'de Adana Demirspor'un küme düştüğü 1994-95 sezonunda karşılaştı.


Adana'da 11 Şubat 1995'te oynanan son karşılaşmada Beşiktaş, Mehmet Özdilek'in 19. dakikadaki golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.


Mavi-şimşekler, uzun bir aradan sonra karşılaştığı Beşiktaş'ı en son 7 Şubat 1988'de Adana'da oynanan o zamanki adıyla Birinci Lig maçında 2-0 yenmişti. Adana ekibi, dün aldığı 2-1'lik galibiyetle 27 yıl sonra taraftarının yüzünü güldürdü.


Bu arada Beşiktaş'ın 1989-90 sezonunda Adana Demirspor'u 10-0 yendiği karşılaşma, Süper Lig'in en farklı galibiyeti olarak tarihe geçti.


"Bu takımın yeri Süper Lig"


Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan, yaptığı açıklamada, dün iyi bir oyunla Beşiktaş'ı 2-1 yendiklerini söyledi.


Takımlarının çok özel ve tarihi bir maç oynadığını ifade eden Gülcan, "Beşiktaş'ı 27 yıl sonra yenmek bizi çok mutlu etti. Bu takımın yerinin Süper Lig olduğunu, lig liderini yenerek tüm Türkiye'ye gösterdik" diye konuştu.


Teknik Direktör Ünal Karaman'ın lig maçını düşünerek takımın ilk 11'inde büyük değişiklikler yaptığını ve neredeyse yedek kadroyla Beşiktaş karşısına çıktıklarını anlatan Gülcan, şunları kaydetti:


"Beşiktaş ise Demba Ba hariç tam kadroyla maça çıktı ve kazanmak için her şeyi yaptı. Ancak bizim baskılı ve mücadeleci oyunumuz Beşiktaş'ın maçı kazanmasına izin vermedi. Özellikle biz 2-0 öne geçtikten sonra çok fazla baskıyla karşılaştık, bir de gol yedik ama maçı bırakmadık. Hatta 3. golü atabileceğimiz fırsatlar da bulduk, değerlendiremedik. Adana Demirspor, bu karşılaşmayla her gün üzerine koyarak ilerlettiği futbolunu gözler önüne serdi."


- Çarşı grubuna teşekkür


Gülcan, dünkü maçın öncesinde, sonrasında ve maç sırasında kendilerinin Beşiktaş'ın taraftar gurubu Çarşı tarafından centilmence karşılandığını ifade etti.


Karşılaşmada hiçbir "tatsız" olay yaşanmamasının yanı sıra Çarşı'nın kendilerini bağrına bastığını anlatan Gülcan, "Bizim taraftarlarımızla Çarşı gurubu, karşılaşmanın ardından İstanbul'da birlikte yemeğe gitmişler. Futbolda böyle güzel davranışlara ihtiyacımız var" diye konuştu.


Futbolcuları Hakan Söyler'in maç sırasında, Beşiktaş'lı oyuncu Veli Kavlak ile mücadelesinde gördüğü kırmızı kartın Beşiktaşlı futbolcular ve Kavlak'ın itirazı üzerine iptal edilip sarı kart görmesini sağladığını da dile getiren Gülcan, "Karşılaşma her anlamda centilmence geçti. Galibiyet hırsından uzaklaşarak bu şekilde davranan iki takım futbolcularını da kutluyorum" dedi.
#Adana Demirspor
#Beşiktaş
#hasret
#Ziraat Türkiye Kupası F Grubu
#maç
#karşılaşma
#Mavi-şimşekler
#Adana Demirspor Basın Sözcüsü Tamer Gülcan
#Tamer Gülcan
il y a 9 ans