|

Böcek firarisinin izi ByLock’tan çıktı

Erdoğan’ın çalışma ofislerine böcek yerleştirilmesi ile Deniz Baykal ve MHP’li bazı isimlere kaset kumpası kurulmasında baş rol oynayan firari polis Enes Çığci’nin izi ByLock’tan çıktı. Böcek skandalının ortaya çıkmasının ardından kayıplara karışan Çığci’nin, kendisi gibi firari olan örgüt üyeleriyle yaptığı ByLock görüşmelerinden Gürcistan’a kaçtığı öğrenilirken, Zavar ve Usta’nın yakalanmasının ardından yaşadığı panik konuşmalarına yansıdı.

Yeni Şafak ve
04:01 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 05:15 - 6/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
Bazı isimlere kaset kumpası kurulmasında baş rol oynayan firari polis Enes Çığci’nin izi ByLock’tan çıktı.
Bazı isimlere kaset kumpası kurulmasında baş rol oynayan firari polis Enes Çığci’nin izi ByLock’tan çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine böcek yerleştirilmesiyle ilgili Romanya’da yakalanarak Türkiye’ye iade edilen eski polisler Sedat Zavar ile İlker Usta 7 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum olmuştu. Davanın sanıkları arasında yer alan o dönem İstihbarat Daire Başkanlığı’nda çalışan Enes Çığci ile birlikte 3 firari polisin dosyası ise ayrılmıştı. Ayrıca CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP yöneticilerine kaset kumpasıyla ilgili geçtiğimiz hafta dava açılmıştı. Düzenlenen iddianamenin şüphelileri arasında Çığci de bulunuyor.

GÜRCİSTAN’A KAÇMIŞ

Böcek skandalının ortaya çıkmasının ardından kayıplara karışan Çığci’nin ByLock konuşmalarına ulaşıldı. ByLock’ta “269799” ID numarasını kullanan Çığci’nin, eşiyle ve konuşmalardan kendisi gibi firari konumda olduğu anlaşılan örgüt üyeleriyle yaptığı yazışmalar dikkat çekti. Söz konusu yazışmalara göre Çığci’nin, Gürcistan’a kaçtığı değerlendiriliyor. Bir örgüt mensubu Çığci’ye, “Küçük balık yer misiniz? Hamsi gelmiş Batum’dan” diye soruyor. Çığci ise “Balığı her türlü yeriz” karşılığını veriyor. Başka bir mesajda da Çığci, “Tiflis’te de başka tepe yokmuş, bulamadım” ifadesini kullanıyor. Zaman zaman Çığci’nin eşinin de kullandığı anlaşılan ByLock’tan “261263” ID numaralı örgüt üyesine gönderilen “SA eşim Türk marketine gidiyor da istediğiniz bir şey var mı?” şeklindeki mesaj da dikkat çekti.


DİĞER FİRARİLERİN YAKALANMASI KORKUTMUŞ

ByLock yazışmalarının Sedat Zavar ve İlker Usta’nın Türkiye’ye iade edildiği 2015 Mart’tan sonra olması dikkat çekti. Çığci’nin, Zavar ve Usta’nın yakalanmasının ardından korkuya kapıldığı, adeta diken üzerinde olduğu görüldü. Yazışmalardan yine firari olan örgüt üyesi bir kadın, eve temizlik için kadın geldiğinden bahsediyor. Örgüt üyesinin “Bir şey ikram edeyim mi kadına?” diye sorması üzerine Çığci, “Yesin çıksın” karşılığını veriyor. Çığci, eşine yazdığı başka bir ByLock mesajında, “Sütçü gelmiş, sen insen almaya. Abi karşılaşırsam diye endişe etmiş” ifadelerini kullanıyor. Söz konusu mesajlar Çığci ve eşinin panik içerisinde olduğunu da ortaya koyuyor. 16 Aralık 2015 tarihli mesajda ise bir örgüt mensubu, “Merak etmeyin dediniz ama merak ettim yine dün ulaşamayınca” diyor. Çığci de “Kusura bakmayın ben de unutuyorum ByLock açmayı. Hakkınızı helal edin sizi de paniğe sevk ettik” karşılığını veriyor. Çığci’nin eşinin örgütün yayın organı Zaman Gazetesi’nde Böcek davasıyla ilgili bir haberi Çığci ile paylaştığı da görüldü.


FİRARİYKEN DE ÖRGÜTSEL TOPLANTI YAPMIŞLAR

30 Aralık 2015 tarihli konuşmada da firari örgüt üyelerinin maklube partilerine devam ettiği ortaya çıktı. “261263” ID numarasını kullanan firari örgüt üyesi, Çığci’ye, “Yemek yapmadıysanız maklube yaptım, getirebilirim” diyor. Çığci ise “Yemeğimiz var Allah razı olsun” karşılığını veriyor. Firari FETÖ’cülerin saklandıkları evlerde örgüt toplantıları bile yaptıkları ortaya koyan konuşmalar dikkat çekti. İşte Çiğci’nin yazdığı o mesaj: “Ya yarın ablalar gelecek de bize, ev sahibi ararsa yarın için misafirim var desen bir şey olur mu? Yine de geleyim der mi? Derse evde değilim demen daha mı iyi olur?”

Bir başka konuşmada da Çığci’nin kullandığı telefondan, “Ev sahibi geldi, dün de gelmişti. Seni aradı mı hiç? Senin ararsa evdeydiniz diyebilir. Ses duymuş olabilir diye tahmin ediyorum. Banyodaydım filan mı desen?” şeklindeki mesaj da dikkat çekiyor. 

  • Eagle da kullanmışlar
  • Firari Çığci, bir başka konuşmasında da örgütün ByLock’tan sonraki kripto haberleşme programı Eagle’den bahsederken, “Yeni eagle alıyorum da abla sizi ekliyeceğim inşallah” diyor. Devamında Eagle’dan gelen isteğin nasıl kabul edileceğini yazan Çığci, şunları söylüyor: “Abla size Eagle’den istek yolladım. A secret you both share yazan yere 111 yazın, kabul edin inş.” Öte yandan, Çiğci ve eşi ile diğer firari örgüt üyelerinin teröristbaşı Fetullah Gülen’in örgütsel talimatları verdiği konuşmaların yayınlandığı sitenin adresini birbirleriyle paylaştıkları görüldü.
HİZMETTE SINIR YOKMUŞ!

Çığci’nin ya da eşinin kardeşi olduğu değerlendirilen ByLock kullanıcısıyla yapılan yazışmalar da dikkat çekti. 2015 Aralık’ta gerçekleşen yazışmada Çığci, “Bizim de iyi işler, evdeyiz dışarı soğuk bayağı. Çıkmak istemiyor insan. Gerçi ben sıcak olsa da çıkmak istemiyorum biliyorsun. Kar yok ama soğuk kar soğuğundan beter. Burası böyleymiş. Bir de kar yağarsa tam senlik” ifadelerini kullanıyor. Çığci devamında da “Aman dikkat et de sağlığına, kutupları tercih et. Orda vardır bizim üniversite. Biliyorsun hizmette sınır ve sinir yok” diyor.

#FETÖ
#ByLock
#İlker Usta
#Sedat Zavar
#Enes Çiğci
6 yıl önce