|

Borcunu ödeyemeyen esnafa müjde

Sosyal Güvenlik Kurumu Manisa Kula İlçe Müdürü İbrahim Kadir Koçak, borcu erteleme, taksitlendirme veya borcu sildirme hakkında esnaflara müjdeler verdi.

Yeni Şafak
15:07 - 17/05/2015 Pazar
Güncelleme: 12:09 - 17/05/2015 Pazar
IHA

Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler yapan Sosyal Güvenlik Kurumu Kula İlçe Müdürü İbrahim Kadir Koçak esnaf ziyaretlerine devam ediyor.



Deri işletmelerini ziyaret eden Koçak, "Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan emekli olup da ticari faaliyetine devam edenlerden kesilen yüzde 15'lik kesinti temmuz ayı itibariyle yüzde 10'a düştü. Sosyal Güvenlik Kurumu'na borcu olan ve çeşitli nedenlerden dolayı borcunu ödeyemeyen esnaflarımız için yeni bir uygulama yürürlüğe girmiştir. Bu uygulama ile çeşitli sıkıntılardan dolayı kuruma borcu olanlar için borcunu dondurma ve silme imkanı getirilmiştir. Kanun 1 Mayıs itibariyle yürürlüğe girdi. Bu kanunla birlikte borcu olan esnaflarımıza üç ay süre veriyoruz. Bu süre içerisinde isteyenler borçlarını ödeyecek veya taksitlendirecekler. Eğer ikisini de yapmıyorsa Bağ-Kur'unu dondurarak borcunu sileceğiz. Daha sonra durumu iyi olduğu zaman Bağ-Kur'lu sildirdiği borcunu tekrar ödeyebilecektir“ diye konuştu.

#Sosyal Güvenlik Kurumu
#Esnaf
#Borç
9 yıl önce