|

Bucaspor'a ağır fatura

PTT 1'inci Lig'deki İzmir derbisinde Karşıyaka'ya evinde 2-0 yenilerek düşme hattından kurtulamayan Bucaspor, hem mağlubiyet, hem de taraftar olayları nedeniyle ağır yara aldı.

Yeni Şafak
13:55 - 11/04/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:00 - 11/04/2015 Cumartesi
AA

Düşme-kalma yarışında dezavantajlı konuma düşen Bucaspor'da teknik direktör Mustafa Bahadır'ın koltuğu sallantıda. Uzatma bölümünde sahaya giren, oyun alanına koltuk ve yabancı madde yağdıran sarı lacivertli taraftarların maç esnasında futbolculara 2 adet de çakı attığı tespit edildi. Yaklaşık 140 koltuğun kırıldığı, tuvaletler, kapılar ve duvarların tahrip edildiği Buca Arena'da maddi hasarın 100 bin TL'yi bulduğu açıklandı.



Statta açılışının yapıldığı 2009 yılından bu yana ilk kez böyle bir olay yaşandı.


Maçın Federasyon temsilcisi tüm olayları raporuna yazdı. Bucaspor, rapor doğrultusunda saha olayları nedeniyle en az 2 maç tribün kapatma ve ağır para cezası alabilir. Arena'daki olayların ardından taraftar sokakları da yangın yerine çevirdi. Otobüs duraklarının camları kırıldı, çöp konteynerleri yakıldı. Karşıyaka kafilesi taşlandı. Bir grup taraftar, Kaynaklar Tesisleri'ne giderek futbolcuları bekledi. Jandarmanın güvenlik önlemleri sonucu içeri sokulmayan taraftarların bir kısmı, takımın tesislere gelişi sırasında otobüse müdahale etmeye kalkıştı. Kafile tesislere güçlükle girebildi. Jandarma sabaha kadar tesislerde nöbet tuttu.

#PTT 1'inci Lig
#bucaspor
#izmir
#karşıyakaspor
#olaylı maç
#tribün olayları
9 yıl önce