|

Bugün nerede oy kullanacağım? 2017 seçim yeri öğrenme ekranı

Türkiye bugün sandık başına gidiyor. Seçim yerini öğrenmek isteyen vatandaşlar ise nerede oy kullanacaklarını merak ediyor ve YSK resmi sitesi üzerinden sorgulama yapmak istiyor. Sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden sizler de seçim yerinizi öğrenebileceksiniz.

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Ben bugün nerede oy kullanacağım
Ben bugün nerede oy kullanacağım

Ben bugün nerede oy kullanacağım diyorsanız sizler için hazırladığımız haberi inceleyebilirsiniz. Vatandaşlar bugün 18 maddelik anayasa değişikliğini oylayacaklar. Seçim yerini bilmeyen vatandaşlar ise bugün nerede oy kullanacağım diye merak ediyor. İşte seçmen sorgulama ve seçim yeri öğrenme bilgileri…

Yukarıdaki bağlantı üzerinden kimlik bilgilerinizle seçim yerinizi öğrenebilirsiniz.

Denizli'de referandum sakin başladı

Denizli'de 18 maddelik anayasa değişikliği referandumu sakin başladı. 734 bin 996 seçmenin 2 bin 149 sandıkta oy kullanacağı referandumda vatandaşlar sabah erken saatlerde oy kullanılacak merkezlerin yolunu tuttu.

Denizli'de kurulan 2 bin 149 sandıkta 734 bin 996 seçmen sandık başına gidecek. Kent merkezindeki Pamukkale ile Merkezefendi İlçesi'nde en fazla seçmenin sandığa gideceği merkezler olacak. Pamukkale İlçesi'nde kurulacak 613 sandıkta 237 bin 629, Merkezefendi İlçesi'nde ise 535 sandıkta 208 bin 451 seçmen oy kullanacak. İki ilçede 446 bin 80 seçmen referandumda kararlarını sandığa yansıtacak. Kentteki cezaevlerinde de tutukluların oy kullanması için 8 sandık kuruldu. İl ve İlçe Seçim Kurulları tarafından oluşturulan sandık kurulları sabah erken saatte görev yerlerine gelerek gerekli işlemleri yaptıktan sonra saat 08.00'de oy kullanma işlemi başladı. İlçe Nüfus Müdürlükleri, saat 09.00'dan itibaren mesaiye başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi otobüsleri referandum nedeniyle gün boyu ücretsiz yolcu taşıdı, oy kullanmak isteyen vatandaşlar belediye otobüsleriyle oy kullanacakları sandık bölgesine gitti.


Denizli Kamu Hastaneleri Birliği tarafından yapılan hazırlıklarla Evde Bakım Hizmetleri birimi evde bakım gören ve hasta olduğu için oy kullanmaya gidemeyecek seçmenleri ambulansla sandıklara götürdü. Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri oy kullanma merkezlerinde güvenlik önlemleri aldı. Saat 10.00 itibariyle bazı sandıklarda oy kullanma oranının yüzde 30'lara ulaştığı görüldü. Denizli'de referanduma katılımın yüzde 85'in üzerinde olması bekleniyor.


Referandumda gelinlikle oy kullandı

Kütahya’nın Hisarcık ilçesi Kutluhallar köyünde düğünü referandum gününe denk gelen Fadime Demirel, törenin ardından gelin arabasıyla okula gelerek oyunu kullandı.Kutluhallar köyündeki gelin alma töreninden sonra genç çiftten gelin Fadime Demirel, iki heyecanı birlikte yaşadı. Damat İsmail Demirel, eşi Fadime Demirel’i baba evinden alır almaz oy kullanmak için sandık başına götürdü. Evlilik kararlarını çok önceden aldıklarını söyleyen gelin Fadime Demirel,”Yuva kurduğum bu güzel günde gelinliğimle referandumda oy kullanmak bana ayrı bir heyecan kattı. Bu benim hayatımda güzel bir anı olarak kalacak. Oyumu kullandım, artık eşimle birlikte Manisa’daki evimize gideceğiz. Çünkü eşim oyunu orada kullanacak’" diye konuştu.Çiçeği burnunda Demirel çifti, daha sonra Manisa’daki yuvalarına hareket etmek üzere köyden ayrıldılar.

#Nerede oy kullanacağım
#Seçim yeri öğrenme
#Seçmen sorgulama
7 yıl önce