|

Çamlıca Camii süsleniyor

İstanbul’un simgelerinden biri olacak Çamlıca Camii’nin yüzde 85’i tamamlandı. Kaba inşaatın büyük ölçüde bittiği cami, hat sanatıyla süsleniyor. Caminin ana kubbesini destekleyen 4 ana fil ayağının üzerine Fetih Suresi işlenecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/06/2017 Pazar
Güncelleme: 02:20 - 4/06/2017 Pazar
Yeni Şafak
Çamlıca Camii süsleniyor
Çamlıca Camii süsleniyor

Çamlıca Camii’nin kaba inşaatı büyük ölçüde bitirildi, iç dekorasyonda yer alacak süslemelerin işlenmesine başlandı. Cami inşaatındaki son gelişmeler hakkında bilgi veren İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, “Çamlıca Camii’nin yüzde 85’i tamamlandı. Ana kubbede hat yazımına başlandı. Avlu kubbeleri tamamlanarak süsleme aşamasına geçildi. Avlu içi ve dışı mermer, traverten döşemeleri devam ediyor. Yapının dış ve iç taş kaplamaları sürüyor. Dış kaplamaların yüzde 90’ı bitti. Mihrap, minber, vaaz kürsüsü gibi iç dekorasyon ürünlerinin çizimi yapıldı, atölyelerde çalışması yapılıyor” dedi.

KÜLLİYENİN PROJESİ BİTTİ

Külünk, “Üsküdar, fethi gören semt. Biz de camimizin ana kubbesini destekleyen 4 ana fil ayağının üzerine fetih suresinin tamamını yazacağız. Külliyemizde yer alacak müze, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu, sanat atölyelerinin de projesi bitti. Bu kültürel sosyal donatı alanlarında da çalışmalar başlayacak. Cami ve külliye tamamen bittiğinde iç ve dış alanda toplam 63 bin kişi aynı anda namaz kılabilecek” bilgisini paylaştı. Külünk, projede bine yakın kişinin istihdam edildiğini aktardı.

#​Çamlıca Camii
#Fetih Suresi
7 yıl önce