|

Çanakkale’de okullar tatil mi? Kar etkisini sürdürüyor

Çanakkale'de okullar tatil mi sorusu öğrenciler tarafından sorulmaya başlandı. Kar kalınlığı ise giderek artıyor. Özellikle şehirlerarası yollarda ulaşım oldukça zor sağlanıyor. Öğrenciler kadar veliler de 9 Ocak Pazartesi Çanakkale'de okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Peki okullar tatil mi? Resmi açıklama geldi mi?

Yeni Şafak
13:19 - 8/01/2017 Pazar
Güncelleme: 22:52 - 10/01/2017 Salı
IHA

Çanakkale'de okullar tatil mi? Çanakkale'de yoğun kar yağışları görülüyor. Öğrenciler ise büyük bir merakla yarın okulların tatil olup olmadığını merak ediyor. Peki resmi açıklama var mı?



11 Ocak Çarşamba kar tatili açıklamaları


Çanakkale'de kar ve buzlanma nedeniyle Bozcaada ilçesi hariç tüm okullarda eğitime yarın ara verildi.


Çanakkale'de 9 ilçede ilan edilen kar tatilinin kapsamı genişletildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bozcaada ilçesi hariç tüm okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, "11/01/2017 Çarşamba günü Çanakkale il geneli (Bozcada hariç) Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel/resmi okullar ve kurumlar, kar/buzlanma nedeniyle bir gün tatil edilmiştir. Ayrıca Milli Eğitim çalışanı engelli ve hamile personel 11/01/2017 Çarşamba günü bir gün idari izinlidir" denildi.



Çanakkale'de bazı ilçelerde okullara kar tatili 9-10 Ocak

Çanakkale'de kent merkezi ile 8 ilçede yarın, Gelibolu ilçesinde de yarın ve salı günü olumsuz hava şartları nedeniyle okullar tatil edildi.



İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okullarla ilgili tatil kararı alındığını söyledi.



Ulaşımın bazı bölgelerde güçlükle yapıldığı kentte, merkez ile Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Yenice ve Lapseki ilçelerindeki tüm okullarda yarın eğitim yapılmayacağını aktaran Memiş, Gelibolu ilçesinde ise 9 ve 10 Ocak olmak üzere iki gün eğitime ara verildiğini kaydetti.



Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ile hamile personelin de idari izinli sayılacağı bildirildi.




Çanakkale'de kar yağışı etkisini sürdürüyor. Şehirlerarası yollarda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Bazı araçların yol dışı olduğu Çanakkale-Bursa karayolunda ekipler yolu açık tutmak için mücadele ediyor.


Çanakkale'de dün öğlen saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini sürdürüyor. Kar yağışı, il merkezinde olduğu gibi şehirlerarası yollarda da ulaşımı aksatıyor. Çanakkale - İzmir ve Çanakkale - Bursa karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Bazı araçların kayarak yol dışına savrulduğu yolda, karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Polis ekipleri de yollarda sürekli devriye görevi yaparak sürücülere yardımcı oluyor. Öte yandan tır ve büyük araçların yola çıkmasına izin verilmiyor.




Çanakkale'de feribot seferlerine kar ve fırtına engeli

Çanakkale'de etkili olan kar yağışı ve fırtına deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor.



Çanakkale Boğazı ile adalar arasında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş, bölgedeki kar yağışı ve fırtına nedeniyle Gökçeada-Kabatepe 17.00, Kabatepe-Gökçeada'ya 19.00 ile Bozcaada-Geyikli 22.00 ve Geyikli-Bozcaada 23.00 saatlerinde yapılması planlanan seferleri iptal etti.



Çanakkale-Kilitbahir arasındaki feribot seferlerine de hava muhalefeti nedeniyle ara verildi.



Çanakkale-Eceabat arasındaki seferler ise karayollarındaki ulaşımda aksamalar yaşanması üzerine iki saatte bir yapılmaya başlandı.



#Çanakkale
#Çanakkale'de okullar tatil mi?
#Çanakkale'de kar yağışı
7 yıl önce