|

Canik iyiliğe kilitlendi

Canik Belediyesi tarafından "İyilik, her zaman, her yerde" sloganıyla düzenlenen konferansta İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, 'Yeryüzünde İyiliğin Direniş Öyküsü'nü anlattı. Büyük ilgi gören konferansta Yıldırım, siyonizmin bir gün yıkılacağını söyledi.

Yeni Şafak
10:24 - 2/12/2014 Tuesday
Güncelleme: 10:37 - 2/12/2014 Tuesday
Yeni Şafak

Canik Belediyesi tarafından Canik Kültür Merkezi'nde "Yeryüzünde İyiliğin Direniş Öyküsü" konferans düzenlendi. "İyilik, her zaman, her yerde" sloganıyla düzenlenen konferansta İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Samsunlularla buluştu. Yoğun ilgi gören konferans öncesi konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, daha önce Kurban Bayramı'nda Bangladeş'e giderek su kuyuları açtıklarını hatırlattı. Suriye'ye de iki defa yardım gönderdiklerini belirten Genç, "İki gün önce Suriye'deydim. aynı medeniyetin insanlarıyız. Aynı İslam coğrafyasındayız. Dolayısıyla Müslüman kardeşlerimizin içinde bulunduğu durum bizi de ilgilendiriyor" dedi.


'SİYONİZM YIKILACAKTIR'

Bülent Yıldırım da konuşmasında, dünyada Müslümanların çok zor anlar yaşadığını ve kayıtsız yaklaşık 400 milyon yetimin olduğunu belirterek, bu nedenle Müslümanlara çok büyük sorumluluklar düştüğünü ifade etti. Konferansta katılanlara "Hayatın her alanında Allah için iyilik yapın" diye seslenen Yıldırım, "Bulunduğunuz hiç bir sokakta aç ve fakir kalmasın. Suriye'de yerden yetim fışkırıyor. Afrika'da, Asya'da yetimler var. Biz çalışacağız. Onun için bütün savaşların olduğu bölgelerde İHH var. Biz bunları yaparken sizlere güveniyoruz. Mavi Marmara sonrası bizi yıkmaya çalıştılar, ama halkımız sahip çıktı. Siyonizm bir virüstür ve yıkılacaktır. İHH sadece İsrail için değil, bütün zalimler için tehdittir, tehdit olmaya da devam edecektir" dedi.


'SAVAŞLARIN HEPSİ İSLAM COĞRAFYASINDA'

İHH için mazlumluğun önemli olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Dünyaya bakıldığında savaşların hepsi, yoksulluğun yüzde 80'i istisnasız İslam coğrafyasında oluyor. Şu an yaşanan bu çekişme ve savaşları, siyonizme yakın Amerika'daki kuruluşlar '4. dünya savaşı' olarak nitelendiriyor. Bu savaş İslam coğrafyasına karşı yapılan bir savaştır. İslam coğrafyasındaki bütün savaşlarda ölen Müslüman, öldürenler ise haçlılar, siyonistler, Budistler ve iş birlikçiler. Dünyada gerçekten İslam coğrafyasına karşı 4. dünya savaşı oluyor. Müslüman devletlerin yeraltı kaynaklarını alıp,  en ucuz ve en güvenli yollarla kendi topraklarına ulaştırma savaşı veriliyor" diye konuştu.


BAŞKAN GENÇ'İ ZİYARET ETTİ

Konferans sonrasında yardım edenlere İHH beratları verildi. Konferansa Canik Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, yardım kuruluşlarının temsilcileri katıldı. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ayrıca, Başkan Osman Genç'i makamında ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Yıldırım, ay-yıldızlı hizmet binasını çok beğendiğini belirterek, ilçeye yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Genç'i tebrik etti.

#siyonizm
#savaş
#direniş
#İHH
9 years ago