|

CHP’de haciz şoku

1 Kasım seçim çalışmalarında ulaşım hizmeti aldığı firmanın parasını ödeyemeyen CHP İstanbul İl Başkanlığı’na haciz geldi. İl başkanlığında 700 bin liralık eşya bulamayan firma Kılıçdaroğlu’na haciz ihbarnamesi gönderdi. İl yönetimi ise 6 milyon lira borç bırakmakla suçladığı Murat Karayalçın’ı adres gösterdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 01:33 - 20/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

CHP İstanbul İl Başkanlığı, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında bir servis şirketinin otobüslerini 1 milyon 415 bin liraya kiraladı. 28 Eylül'de imzalanan anlaşma ile 1 Ekim-1 Kasım tarihlerinde servis şirketine ait 80 araç seçim çalışmalarında kullanıldı. 1 Kasım'dan sonra şirket alacağı bedelin peşine düştü.



KARAYALÇIN RİCA ETTİ


İl başkanlığı, borcun yalnızca 715 bin lirasını ödedi. Şirket avukatlarından Ahmet Yıldız, eski CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın döneminde imzalanan anlaşmanın gerekliliklerini yerine getirilmemesi üzerine icra takibi başlattı. Haciz işlemleri için il başkanlığı binasına giden şirket avukatları, masa ve sandalyelerin de olduğu çok sayıda taşınmaza el koydurttu. Dönemin İl Başkanı Karayalçın'ın ricası üzerine haciz işleminden vazgeçen avukatlar, CHP içindeki anlaşmazlığın çözülmesini bekledi.


Karayalçın'ın yerine Cemal Canpolat getirildikten sonra il yönetimi şirket avukatı Ahmet Yıldız ile irtibata geçti. İl yöneticileri Yıldız'a borçlarını ödeyemediklerini ve eski İl Başkanı Karayalçın'ın 6 milyon lira borç bıraktığını söyledi. Şişhane'deki yeni İstanbul İl Başkanlığı'nın telefonlarının bile kesik olduğu belirtilirken, toplam 800 bin lira kira borçlarının olduğu da ortaya çıktı.



“KILIÇDAROĞLU ÖDESİN”


Yaşanan servis ücreti borcu nedeniyle il yöneticilerinin 'Borcu gelsin Kılıçdaroğlu'yla Karayalçın ödesin' dedikleri iddia edildi. Şirket avukatı Yıldız, borcun ödenmemesinden dolayı haciz işlemlerini tekrar başlattı. Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyeleri ve CHP Genel Merkezi'ne de haciz ihbarnamesi gönderdi. Haciz işlemleri için memurların bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın bulunduğu Şişhane'deki binaya gitmesi bekleniyor.


#chp
#kılıçdaroğlu
#1 Kasım seçim çalışmaları
8 yıl önce