|

Çipli kimlik kartı şifre değiştirme nasıl yapılır?

Çipli kimlik kartı şifre değiştirme işlemleri yeni kimliklerini alan vatandaşlar tarafından merak konusu. İşte Çipli kimlik kartı şifre değiştirme işlemleri...

Yeni Şafak
17:23 - 18/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:32 - 18/09/2017 Pazartesi
Diğer
Çipli kimlik kartı şifre değiştirme​ nasıl yapılır? sorusunun yanıtı haberimizde.
Çipli kimlik kartı şifre değiştirme​ nasıl yapılır? sorusunun yanıtı haberimizde.

2017 yılına girilmesiyle birlikte çiplik kimlik kart başvuruları yapılmaya başlandı ve çok sayıda kişi yeni çipli kimliklerini aldı. Çipli kimlik kart alan vatanşlara şifre verildi. Bununla birlikte çipli kimlik kartı şifre değiştirme nasıl yapılır? sorusu merak konusu oldu. İşte çipli kimlik kartı şifre değiştirme işlemleri...

Geçerlilik süresi dolmadan yeni kimlik kartı düzenlenmesi ancak kart veya yonga üzerinde yer alan bilgilerden herhangi birinin değişmesi, kart üzerinde tahrifat, kırılma, elektronik bilgi okumayı engelleyen bir durum olması, kimlik kartı ile elektronik olarak kimlik doğrulama yapılamaması, kimlik kartının kaybedilmesi veya periyodik güvenlik değerlendirmeleri sonucunda kimlik kartının kullanılmasına engel teşkil edecek bir zaafiyetin tespit edilmesi gibi haklı bir nedenle mümkündür.

Çipli kimlik kartı şifre değiştirme nasıl yapılır

PIN Şifrenizi zaman zaman değiştirmeniz işlem güvenliğiniz açısında yararlı olacaktır. İlçe Nüfus Müdürlüklerimizde bulunan kiosklar üzerinde PIN şifrenizi değiştirebilirsiniz.

PIN şifrenizi değiştirmek için kimlik kartınızın yanınızda olması yeterlidir.

PIN şifrenizi değiştirmek için Biyometrik Doğrulama, Kişisel Mesaj sorusu, eski PIN numarası girme metodlarından birini kullanabilirsiniz.

Kiosklarda şifrenizi değiştirirken görevliler dışında hiç kimseden yardım istemeyiniz ve şifrenizi görevli kişiler de dahil olmak üzere hiç kimseyle paylaşmayınız.

#çipli kimlik kart
#çipli kimlik kart şifresi
#çipli kimlik şifre değiştirme
#kimlik kart şifre değiştirme
#çipli kimlik kart şifre değiştirme
7 yıl önce