|

Cuma mesajları - Cuma günü yollanacak en anlamlı mesajlar

Cuma mesajları - En güzel ve anlamlı cuma mesajlarını haberimizden bulabilirsiniz. Cuma günü binlerce vatandaş hem ibadetlerini yapıyor hem de yakınlarına mesajlar gönderiyor. Bu hafta da sizler için en yeni, anlamlı, kısa, en güzel ve resimli cuma mesajlarını derledik. Haberimizden seçeceğiniz cuma mesajını dilediğiniz gibi yollayabilirsiniz. Arıca cuma günü dualarını da buradan görebilirsiniz. İşte 10 Haziran Cuma mesajları ve kapsamlı bilgiler.

Yeni Şafak
21:52 - 9/06/2016 jeudi
Güncelleme: 18:56 - 9/06/2016 jeudi
Diğer
Cuma mesajları

burada! En güzel, anlamlı, kısa, resimli ve anlamlı

Cuma mesajları

nı haberimizden görebilirsiniz. Müslüman aleminin en değer verdiği günlerden biri olan Cuma gününde sizler de ibadetlerinizin yanı sıra yakınlarınıza cuma mesajları göndererek iyi dileklerinizi iletebilirsiniz. Her hafta olduğu gibi bu hafta da cuma günü herkes birbirine

cuma

kutlama

mesajları

yollamak isteyecek.

Cuma

günü gönderebileceğiniz değişik

mesajlar

ı buradan bulabilirsiniz. Resimli

cuma mesajları

nı ya da kısa olan mesajları aşağıda sizlerle paylaştık. Vatandaşlar cuma mesajlarını sosyal medya hesaplarından ya da mobil cihazlarından göndermeyi daha fazla tercih ediyorlar.

Cuma mesajı

haricinde cuma günü hakkındaki duaları ve ayrıntılı bilgileri de haberimizden inceleyebilirsiniz. İşte 10 Haziran 2016 Cuma mesajları ve detaylar.



Cuma Günü hakkında bilgiler


Ayette geçen “el-cumu'ati" kelimesi, “toplamak, bir araya getirmek" anlamına gelen “cem'" kökünden türetilmiş bir isimdir. Müslümanlar öğle saatinde camide toplanıp birlikte cuma namazı kıldıkları için Arapların daha önce “arube" dedikleri haftanın bu gününe “cuma günü" denilmiştir.



Haftanın en değerli günü cuma günüdür. Peygamberimiz (s.a.s.) cuma gününün faziletini şöyle beyan etmiştir: “Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün cuma günüdür; Âdem o gün yaratılmış, o gün cennete girmiş ve o gün cennetten çıkarılmıştır. Kıyamet de cuma günü kopacaktır." (Müslim, Cuma, 18)



Cuma, Müslümanların haftalık bayramıdır. Bu itibarla Müslümanlar, perşembe günü akşamdan bu güne hazırlanırlar. Cumaya hazırlık için boy abdesti alırlar, temiz elbise giyerler, güzel koku sürünürler. Bunu Peygamberimizin bir tavsiyesi olarak yerine getirirler. Çünkü Peygamberimiz (s.a.s.); “Cumaya gelmek isteyen kimse boy abdesti alsın." (Müslim, Cuma, 2) “Ergen olan her kişinin cuma günü gusletmesi, ağız ve diş temizliği yapması ve yeteri kadar güzel koku sürünmesi gerekir." (Müslim, Cuma, 7) buyurmuştur.





CUMA MESAJLARI


Ey Rabbim! Şu sonsuz merhamet ve rahmet deryasından bir damla da olsa, nasiplenmeyi hak eden kullarından eyle bizi. Amin. Hayırlı nurlu cumalar dilerim.



-Allahım, aklıma ilim ve hikmet; fikrime, feraset ve basiret; bedenime sıhhat ve afiyet; ruhuma da, tekamül ve metanet ihsan eyle. Cumamız mübarek olsun, amin!



-Küçük bir çocuk olsa, tövbe kapısından girmeye yaşım tutmasa daha… Hiç bulaşmamış olsam dünyanın kirine, pasına. Açsam kollarımı, koşsam Kabe'nde. Hayırlı cumalar dilerim.



-Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.



Allah'ım, habibin Muhammed Mustafa'ya, ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et. Amin, cumamız mübarek olsun.



-Sağanak sağanak rahmet yağsın yuvanıza, her gün Resulullah girsin rüyanıza, melekler amin desin dualarınıza! Dualarda buluşmak dileğiyle, hayırlı Cumalar.



-Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu cuma gününde dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle cumanız mübarek olsun.



Bir gün dünyaya ait bir derdin olursa Rabbine dönüp benim büyük bir derdim var deme, derdine dönüp benim büyük bir RABBİM var de. Hayırlı Cumalar.



Allahım! Bilerek veya bilmeyerek islediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere merhamet buyur. şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Hayırlı Cumalar.



ALLAH'ım! Bizleri rahmetinin o engin lütfuyla bağışla, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sırat-ı müstakimden ayırma. Hayırlı Cumalar.



Cuma günleri, duanın kabul olacağı bir an vardır. Cuma"nın gündüzü, gecesinden daha kıymetlidir Allah Cumamızı ve ettiğimiz duaları kabul etsin inşallah. Cumamız mübarek dualarımız ve tövbelerimiz kabul olsun.



Selamların en güzeli sizlerin üzerine olsun. Allah Cumanızı kabul ve mübarek eylesin…



Çıkarsa kalbimde yara yarada dönüştürür bunu bir hayra. Sen sabretmesini bilirsen,yaradan düşürmez dara. Kaldır başını semaya aç ellerini mevlaya.Sen istemesini bilirsen mevlam cevap verir duaya.Cumanız Mübarek Dualarınız Kabul Olsun.



Allah'ım! Dillere destan, yüreklere ferahlık olan merhametin ile günahlarımızı affeyle. Tüm Müslümanların cuması mübarek olsun.





Hayırlı, bereketli, huzurlu ve sağlık dolu günler dilerim.



Allah'ım! Dillere destan, yüreklere ferahlık olan merhametin ile günahlarımızı affeyle. Amin tüm müslümanların cuması mübarek olsun. Hayırlı, bereketli, huzurlu ve sağlık dolu günler dilerim.



Çıkarsa kalbinde yara, Yaradan dönüştürür bunu bir gün hayra, sen sabretmesini bilirsen; Yaradan düşürmez seni dara. Kaldır başını semaya, aç ellerini mevlaya. Sen istemesini bilirsen, mevla cevap verir duaya. Cuma günümüz mübarek olsun.



Makbul, dua ve tövbelerimizi kabul, sağlığımızı daim, kazancımızı bereketli, kalplerimizi ve evlerimizi huzurla doldursun İnşallah. Hayırlı cumalar dilerim.



Sevdiğiniz için bir kere mutlu olup, bin kere pişman olacağınız bir sevgiyi yaşamamanız dileğimle! Düşleriniz gerçek olsun ama gerçeğiniz asla düş olmasın. Hayırlı cumalar dilerim.


Allah'ım! Akşama ulaştığımız gibi sabaha, sabah ulaştığımız gibi de akşama ulaşmayı nasip eyle. Sağlımızı koru ve hastalara şifa ver. Hayırlı bereketli cumalar dilerim.



Allah'ım, habibin Muhammed Mustafa'ya, ailesine ve dostlarına rahmet eyle ve onların katındaki hürmeti için dualarımıza icabet et. Amin, cumamız mübarek olsun.



Sağanak sağanak rahmet yağsın yuvanıza, her gün Resulullah girsin rüyanıza, melekler amin desin dualarınıza! Dualarda buluşmak dileğiyle, hayırlı Cumalar.



Ey Rabbim, bize Cennetin kokusunu duyur ve onun nimetlerinden nasiplendir. Bize ateşin kokusunu duyurma. Amin, hayırlı cumalar dilerim.




CUMA DUALARI


"Allah'ım! Cehennem azabından, kabir azabından, Mesih ve Deccal'ın fitnesinden, hayat ve ölüm fitnesinden Sana sığınırım." (Kütüb-i Sitte)



"Allah'ım! Fayda vermeyen ilimden, katına yükselmeyen (kabul olunmayan) amelden, huzur bulmayan kalpten ve kulak verilmeyen duadan sana sığınırım." (Taberani)



"Lanetlik şeytandan Ulu Allah'a sığınırım. O tüm varlıkları hükmü altında tutar ve sınır¬sız derecede cömerttir."



El Ahzab Sûresi 56. ayet-i kerimede Allah-ü Teâlâ buyurmaktadır ki; "Gerçekten Allah ve melekleri Peygambere salât ederler, O' nu överler. Ey iman edenler! Siz de O'nu övün ve O'na salât ve selam edin, O' na gönülden teslim olun."



Allah'ım! Darlıktan ve üzüntüden sana sığınırım. Acizlikten ve tembellikten sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten sana sığınırım. Borcun sıkıntısından ve insanların baskısından sana sığınırım." (Cem'ul Fevaid)




CUMA GÜNÜ SÜNNETLERİ


1 - Gusül abdesti



2 - Temiz ve güzel elbiseler giymek



3 - Güzel koku sürmek



4 - Dişleri misvaklamak



5 - Namaz vakti gelmeden önce cami de hazır cuma namazını beklemek



6 - Kehf suresini okumak



7 - Sürekli duâ etmek



8 - Sürekli Peygambere salavat getirmek




Cuma Günü okunması tavsiye edilen dualar


İmam-ı Gazali'ye göre Cuma günü bin kere Ya Allah diye okuyanlar evliyalar sınıfına katılırlar.



Yine Cuma günü namazdan önce yüz defa “Ya Allah, Ya Hu" diyen kimsenin hayırlı dileği gerçekleşir.



Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Rahman" diyenler unutkanlıktan ve gafletten kurtuldukları gibi kalpleri de nurlanır.



Cuma namazından sonra yüz defa “Ya Gaffar" ism-i şerifini okuyanlar affa mağfirete mazhar olurlar



Cuma günü akşama doğru “Yâ Veliyy" ism-i şerifini okuyanların hayırlı dilekleri kabul olunur.



Cuma gecesi 1000 defa “Yâ Muhsî" ism-i şerifini okuyanın kıyamet gününde hesabı kolay olur.



Cuma günü 1000 defa “Yâ Vâlî" ism-i şerifini okuyarak dua edenin duası kabul olur, işleri kolaylaşır.



10 hafta süreyle Cuma günleri onar defa “Yâ Ganiyy, Yâ Muğni" ism-i şeriflerini okuyan zengin olur.



Cuma geceleri 100 defa “Yâ Dârr" ism-i şerifini okumaya devam eden Cenabı Hakka yakın olur ve zarar verici şeylerden emin olur.



Cuma namazından sonra yüz defa “Yâ Gafur" ism-i şerifini okuyanlar af olunur.



Cuma namazında hutbe esnasında yüz defa “Ya Basîr" ism-i şerifini okuyanı Cenab-ı Allah hidayete erdirir, kalp gözünü açar.



Cuma Günü " YA VELİYYÜ YA ALLAH" esmasını (1000) defa zikreden kişi her istediğine kavuşur.



Cuma günü “LA İLAHE İLLALAHÜ'L MELİKÜ'L HAKKU'L- MÜBİN" (200) defa zikreden Kişi Allah'tan ne isterse verilir.Cuma günü Sabah'


YA-RAKİB esması (312) defa zikrederek istegini Allah'a bildirrisen istegin kabul olur.




Dualar


Cuma günü ikindi namazı ile güneş batmasına kadar olan zaman diliminde Allah'dan isteyin. Dua edin.



Cuma günü"La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram"" bu dua ile dua eder ve Allah'dan isterse ,Allah mutlaka duanıza karşılk verir.



Cuma günü akşam ezanına 45 dakika kala “Ya Meliki Muktedir sin Allah'ım bana yardım et" ismini (100) defa tekrarlayıp sonrada dileğinizi dileyin, sıkıntınız gider,huzur vr rahata erersiniz.





CUMA GÜNÜNÜN "FAZİLETİ" VE ÖNEMİ


Allahu Teâlâ kuran-ı kerimde kullarına Cuma namazını farz kılmış ve bu görevi ifa eden ve bu günün kıymetini bilen müminlere pek çok ihsan verileceğini müjdelemiştir. Cuma günün önemini belirtmek için, Hz. Ali (kerremallahu vechehû) rivayet edildiğine göre, “Cuma günü olduğunda, kuş kuşa, vahşi hayvanlar vahşi hayvanlara, yırtıcılar da yırtıcılara, 'Selâmün aleyküm bu gün Cuma günüdür' derler." Allah Teâlâ her ümmete haftanın bir gününü ibadet ve toplanma günü olarak vermiş, ümmet-i Muhammed için ise günlerin efendisi olan Cuma gününü hediye etmiştir.



CUMA GÜNÜ YAPILMASI TAVSİYE EDİLEN İBADETLER


Cuma günü tavsiye edilen ibadetler vardır. Cuma gününü en iyi şekilde değerlendirmek isteyenlerin yapması makbul olan ibadetlerin maneviyatı güçlendirdiği, karşılaşılan her türlü zorluğa ve sıkıntıya sabırla tevekkül etmeyi sağladığı dişle getirilmiştir.



İslam âlimlerine göre Cuma günü; Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir.



Peygamber efendimiz, Cuma gecesi iki rekât namaz kılıp, her rekâtta bir Fatiha, bir Ayet-el Kürsü, 15 İhlas okuyup selam verdikten sonra bana bin salavat okuyan, beni rüyada görür.



Cuma namazından sonra şu duayı okumak müstehabdır: “Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu'îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke."



PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.S) BUYURUYOR Kİ


Peygamber Efendimiz (s.a.s) buyurdu ki: "Elbette ölüm acılarından birinin şiddeti, üçyüz kere kılıç vurmaktan daha şiddetlidir."



Sual: İnsan ölürken ruhunu sadece bir melek mi alır yoksa başka melekler de bulunur mu? ve ölüm anında insanın hâli nasıl olur?



Cevap: Bu konu ile alakalı olarak, İmam-ı Gazâlî hazretleri, “Dürre-tül Fâhire fî-keşf-i ulûm-il-âhıre" kitabında buyuruyor ki:


“Allahü teâlâ, insanı hayatı boyunca, dünyada durdurur. Belli olan eceli gelinceye, rızkı tükeninceye ve ezelde takdir edilmiş olan amelleri bitinceye kadar, dünyada durur. Ölümü yaklaştığında dört melek gelir. Bunların biri, ruhunu sağ ayağından, biri sol ayağından, biri sağ elinden ve biri sol elinden çekerler. Çok defa, ruhu gargara hâline gelmeden, melekleri, yaptıkları işleri, kendi âlemlerinde durdukları hâl üzere görür. Eğer dili söylerse, onları haber verir. Çok defa da, gördüğü şeyleri, şeytanın bir işi zanneder. Lisanı tutuluncaya kadar hareketsiz kalır. Bu hâlde, yine melekler ruhunu parmak uçlarından çekerler. Soluğu ise, sanki saka kırbasından su boşalır gibi, gırıl gırıl öter. Fâcirin ruhu da yaş keçeye takılmış olan diken çekilir gibi çıkarılır ki, bunu insanların en üstünü olan Peygamber efendimiz haber verdi. Bu hâlde iken o kimse, karnını diken ile dolu zanneder. Ruhunu da, sanki bir iğne deliğinden çıkıyor, gök yere bitişiyor ve kendisi arasında kalıyor zan eder. Hazret-i Ka'bül-ahbârdan, ölüm nasıl oluyor diye sual edilince, cevaben;



'Bir diken dalını bir kişinin içerisine koymuşlar. Ve kuvvetli bir kimse onu çekiyor. Kestiğini kesiyor. Kalan kalıyor gibi buldum' buyurmuştur. Peygamber efendimiz de buyurdu ki:



(Elbette ölüm acılarından birinin şiddeti, üçyüz kere kılıç vurmaktan daha şiddetlidir.)


İşte bu zamanda insanın cesedi terler. Gözleri süratle iki tarafa gider. Burnunun iki tarafı çekilir. Göğüs kemikleri kalkar, soluğu kabarır, benzi sararır."



Cuma mesajları - En güzel ve resimli cuma mesajlarını haberimizden bulabilirsiniz. Cuma günü binlerce vatandaş hem ibadetlerini yapıyor hem de yakınlarına mesajlar gönderiyor. Bu hafta da sizler için en yeni, anlamlı, kısa, en güzel ve resimli cuma mesajlarını derledik. Haberimizden seçeceğiniz cuma mesajını dilediğiniz gibi yollayabilirsiniz. Arıca cuma günü dualarını da buradan görebilirsiniz. İşte 10 Haziran Cuma mesajları ve kapsamlı bilgiler.


#Cuma mesajları
#En güzel cuma mesajları
#Resimli cuma mesajları
#kısa cuma mesajları
#anlamlı cuma mesajları
il y a 8 ans