|

Cuma mesajları | Resimli cuma mesajları paylaşımı - 2 Eylül 2016

Cuma mesajlarından en güzel olanlarını sizler için haberimizde derledik. Resimli cuma mesajlarını göndermek isteyenler buradaki paylaştıklarımızı kullanabilirler. Çeşitli cuma mesajları vardır. Bunlardan bazılarını saymak gerekirse anlamlıi mübarek, resimli ve kısa olanlardır. Sizler de beğendiklerinizi sevdikleriniz ile sosyal medya aracılığı ya da sms olarak paylaşabilirsiniz. İşte 2 Eylül 2016 Cuma mesajları

Yeni Şafak
21:43 - 1/09/2016 Perşembe
Güncelleme: 19:11 - 1/09/2016 Perşembe
Diğer
Cuma mesajları

nı göndermek isteyenler hemen haberimize bakabilirler. Cuma gününün vazgeçilmez paylaşımlarından olan resimli mesajları buradan bulabilirsiniz. Özellikle son zamanlarda sosyal medya üzerinden cuma mesajları paylaşımları sıkça ve kolayca yapılmaya başlandı. Binlerce vatandaş sosyal medya hesaplarını kullanarak

nı paylaşmaya devam ediyor. Sizler de haberimizde yayımladığımız

resimli cuma mesajları

ndan dilediğinizi sevdiğiniz insanlarla paylaşabilirsiniz. İşte 2 Eylül gününe özel cuma kutlama mesajları ve cuma günü ile ilgili dini bilgiler.



Cuma Günü hakkında bilgiler


Ayette geçen “el-cumu'ati" kelimesi, “toplamak, bir araya getirmek" anlamına gelen “cem'" kökünden türetilmiş bir isimdir. Müslümanlar öğle saatinde camide toplanıp birlikte cuma namazı kıldıkları için Arapların daha önce “arube" dedikleri haftanın bu gününe “cuma günü" denilmiştir.



Haftanın en değerli günü cuma günüdür. Peygamberimiz (s.a.s.) cuma gününün faziletini şöyle beyan etmiştir: “Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün cuma günüdür; Âdem o gün yaratılmış, o gün cennete girmiş ve o gün cennetten çıkarılmıştır. Kıyamet de cuma günü kopacaktır." (Müslim, Cuma, 18)



Cuma, Müslümanların haftalık bayramıdır. Bu itibarla Müslümanlar, perşembe günü akşamdan bu güne hazırlanırlar. Cumaya hazırlık için boy abdesti alırlar, temiz elbise giyerler, güzel koku sürünürler. Bunu Peygamberimizin bir tavsiyesi olarak yerine getirirler. Çünkü Peygamberimiz (s.a.s.); “Cumaya gelmek isteyen kimse boy abdesti alsın." (Müslim, Cuma, 2) “Ergen olan her kişinin cuma günü gusletmesi, ağız ve diş temizliği yapması ve yeteri kadar güzel koku sürünmesi gerekir." (Müslim, Cuma, 7) buyurmuştur.



Bir hadis-i şerifde buyuruluyor:


"Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün, cuma günüdür. Adem aleyhisselam O gün Cennet'e konulmuş, O gün Cennetten çıkarılmıştır. Kıyamet de o gün kopacaktır."



Bütün bu olaylar, nice hayırları ve; hikmetleri toplamaktadır.



Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) hicretleri zamanında Medine'ye yakın bulunan "Salim İbni Avf" yurdunda "Ranuna" denilen vadi içerisinde "Beni Salim Mescidinde" ilk cuma hutbesini okumuş ve ilk cuma namazını kıldırmıştır.



Cuma mesajları

ndan en güzellerini ve bu anlamı günde yollanabilecek özel mesajları sizler için hazırladık. Cuma gününde sevdiklerinize kolayca cuma mesajı gönderebilirsiniz. Yapmanız gereken sadece haberimizde paylaştığımız resimli, anlamlı, kısa, mübarek ve en güzel

ndan dilediğinizi seçmek ve göndermek olacak. Seçeceğiniz cuma mesajını dilerseniz sosyal medya hesabınızdan (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Tumblr) gönderebilir, dilerseniz de telefonunuzdan SMS olarak yollayabilirsiniz. Cuma günü okunacak duaları da haberimizden bulmanız mümkündür. İşte 2 Eylül'e özel cuma mesajları, duaları ve ayrıntılı açıklamalar.



CUMA MESAJLARI - 2 Eylül 2016


Önce yollar uzanır hakka yürümek için, tomurcuklar güller açar onu görmek için, dua eden biri var senin için. sende dua et ALLAH için. cumanız mübarek olsun.



Nasıl yaşarsan öyle ölürsün. Öyle bir yaşaki Rabbim, kulum senden razıyım desin... Öyle bir dua et ki; günahın tövbenin büyüklüğünden ağlasın...Şeytandan yaradana sığınki sefsin seni değil; sen nefsini yakasın ~ Hayırlı Cumalar ~



Rablerinde korkanlarda boluk boluk Cennete sevk edilmektedir. Nihayet oraya vardıklarında kapıları açılır ve bekçileri onlara: Selam sizlere ne hoşsunuz; ebedi olarak içinde kalmak üzere haydi girin oraya derler. Hayırlı Cumalar.



Rabbim! Gönlümün tesbihine umut boncukları dizdin tane tane. Her çekişte AFF diyorum ve sığınıyorum Rahmetine. Sen affedicisin affetmeyi seversin. Bizleri de AFF Eyle! Dua İle Hayırlı Cumalar...



Rabbim Seni bugün de dua edenlerden her daim şükredenlerden, sevmeyi bilenlerden, Ya Rabbi Cennet te gezenlerden eyle! Hayırlı Cumalar.





Mevlana diyor ki; Dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. Ömrüne ömür katılsın, Gönlüne meltem saçılsın. Bu mübarek günde melekler dört yanını sarsın...Derdine derman, gönlüne iman dolsun..! Hayırlı Cumalar.



Ey Allahım! Yaptığımız işlerde muvaffakiyetler ihsan et bizlere. Kötü yollara geçenleri gittikleri yoldan geri çevir. Evlerimize mutluluk ihsan eyle. Taşımakta zorlanacağımız yüklerle bizleri sınavdan geçirme. Darda ve muhtaç koyma. Amin.



Allah'tan bir dua gibi Peygamber'den bir amağan gibi sevabınız bol olsun! Hayırlı Cumalar...



Rabbim, yarar getirmeyen bilgiden, korkmayan kalpten, duyulmayan duadan, doymak bilmeyen nefisten, açlıktan ki o kötü bir arkadaştır hıyanettenki o ne kötü sırdaştır tembellikten, korkaklıktan, cimrilikten, kocamaktan, ezel-i ömre döndürülmekten, Deccal fitnesinden kötülüğünden, kabir azabından, hayatın ve ölümün fitnesinden Sana sığınırım.



Ey Rabbim! Dinimizden dolayı bizi zillete düşürmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri İslamın yolundan ayırma. Amin..Hayırlı cumalar



Bütün güzeliklerin kilidini kendinde bulunduran "Rabbim" Hakkımızda en hayırlı kilitleri aç… Amin. Cumamız bayram tadında olsun insaALLAH…



"Günlerin en değerlisi cuma dır. Cuma günü Bayramlardan ve Aşure gününden daha değerlidir. Cuma günü dünyada ve Ahirette müminlerin bayramıdır." Cumanız Mübarek Olsun.



*Allah'ım! Ruhumu daraItma, kaIbimi karartma, darda koyup aratma, Hak yoIundan saptırma, beni senden başkasına yalvartma.. (amin..) HayırIı CumaIar.



*Önce yoIIar uzanır hakka yürümek için, tomurcukIar güIIer açar onu görmek için, dua eden biri var senin için. sende dua et Allah için. cumanız mübarek oIsun.



*ÖyIe bir dua et ki; günahın tövbenin büyükIüğünden ağIasın…Şeytandan yaradana sığınki sefsin seni değiI; sen nefsini yakasın. HayırIı CumaIar.





*Ey Rabbim! GözIerimden sevgiyIe bakan ışıkIarı eksik etme, hayırIarı görmeyi ve her yaratıIanı senden doIayı sevmeyi nasip et! Amin. HayırIı CumaIar.



*Yüce Rabbim..! Omuzumuzda onca günah yüküyIe, sana açtık ellerimiz..! Derinden bir of değiI, yürekten bir af diIiyoruz..! HayırIı CumaIar.



*Bir dua gönderiyorum hepinize, sağIık, mutIuIuk, huzur oIsun, sevdikIeriniz yanınızda, dünyanız barış doIsun, AIIah'ın seIamı üzerinize oIsun hayırIı cumaIar diIerim.



*BiIdirdiğin ve gizIediğin tüm isimIerini ve Kur'an-ı Kerim'i, kaIbimizin baharı, gönIümüzün nuru, sıkıntımızın iIacı yap HayırIı CumaIar



*Bütün kapıIarın anahtarIarını kendinde buIunduran AIIah'ım. Hakkımızda en hayırIı kapıyı aç. HayırIı cumaIar diIerim.



*Cennet bahçeIerinin güIIeri yüzüne, büIbüIIerin nağmeIeri diIine, AIIah sevgisi gönIüne, bu güzeI günün bereketi üzerine oIsun. HayırIı cumaIar.



*Ya Rabbi! Her Yerde Haddini BiIen, GönüI Aynasını SiIen, Mahşerde Beraat Edip Yüzü GüIen KuIIarından EyIe BizIeri..!! (Amin) HayırIı CumaIar…



*Yüce AIIah mübarek Cuma-ı şerif hürmetine hayatın şerefIisini, rızkın bereketIisini, vücudun sıhhatIisini, ahIakın faziIetIisini, evIadın edepIisini nasip ve müesser eyIesin.HayırIı CumaIar…



*AIIah'ım; bizIeri rahmetinin o engin IütfuyIa bağışIa, bize merhamet et. Bize hidayet ver ve sırat-ı müstakimden ayırma. HayırIı CumaIar…



*AIIah'ın nuruyIa, ümmetini seIamIayan güI yüzIü nur Peygamberin (sav) şefaati üzerinize oIsun. HayırIı CumaIar…



*Ya Rabbi; sana açıIan eIIeri, sana yöneIen gönüIIeri, sana büküIen boyunIarı, sana yaIvaran diIIeri, ne oIur boş çevirme… HayırIı cumaIar…



*Ya Rabbim; bu mübarek cuma günün yüzü suyu hürmetine biz aciz kuIIarın ne derdi varsa, ne sıkıntısı varsa; dertIiIere deva, hastaIara şifa, borçIu kuIIarına edaIar nasip et Ya Rabbim. Biz kuIIarın duaIarını kabuI et… HayırIı cumaIar…





CUMA GÜNÜ OKUNACAK DUALAR VE HADİSLER


Cuma günü ikindi namazı ile güneş batmasına kadar olan zaman diliminde dua edilmesi tavsiye ediliyor.



-"La ilahe illa ente ya hannanü ya mennanü ya bedias semavati vel erdi ya zel celali vel ikram"



Cuma namazından sonra işe şu dua okunmalıdır;



-Allahümme yâ ganiyyü, yâ hamîdü, yâ mübdiü, yâ mu'îdü, yâ rahîmü, yâ vedûd. Eğninî bihalâlike an harâmike ve bifadlike ammen sivâke.



Manası : Ey Ganî, Hamîd, Mübdi, mu'îd, Rahîm, Vedûd olan Allahım. Beni halâl ettiklerinle iktifâ ettir, haramlara düşürme. Fadlınla, ihsân ederek beni Senden başkasına muhtâc etme! demektir.



Bu duaya edenleri Allahü teâlâ başkalarına muhtaç etmez ve ummadığı yerden rızıklandırır.




CUMA GÜNÜ OKUNACAK SURELER


*Cuma gecesi Kehf suresi okuyan, Kıyamette, yerden göğe kadar bir nurla aydınlanır. İki Cuma arasında işlediği günahlar da affolur. [Tergib]



* Cuma günü 80 salevat getirenin, 80 yıllık günahı affolur. [Dare Kutni]



* Cuma günü veya gecesi Duhan suresini okuyana Cennette bir köşk ihsan edilir. [Taberani]



* Cuma gecesi Yasin suresini okuyanın, günahları affedilir. [İsfehani]



* Cuma günü gusledenin günahları affolur. [Taberani]



* Cuma günü sabah namazından önce Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh, okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur. [İbni Sünni]



* Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, beladan, kötü işlerden korur.



*“Cuma günü sabah namazından önce, “Estagfirullahelazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh" okuyanın, deniz köpüğü kadar da olsa günahları affolur."



*Cuma namazından sonra, yedi defa ihlas ve muavvizeteyn okuyanı, Allahü teâlâ, bir hafta, kazadan, belâdan, kötü işlerden korur.



* “Kim Âl-i İmrân sûresini cuma günü okursa, güneş batıncaya kadar ona Allahü teâlâ rahmet, melekler de istigfâr ederler."




CUMA GÜNÜ OKUNACAK DİLEK DUASI


Cuma günü akşam ezanına 45 dakika kala “Ya Meliki Muktedir sin Allah'ım bana yardım et" ismini (100) defa tekrarlayıp sonrada dileğini söyleyen kişi sıkıntıdan kurtulur ve derdine derman bulur.




HASTASI OLAN CUMA GÜNÜ BU ZİKRİ YAPSIN


Cumâ günü namazdan önce abdestli, elbisesi temiz ve kalbinden dünyâ düşüncelerini çıkarmış olarak iki yüz kerre “Yâ Allahü el-mahmûdü fî fiâlihi" derse, Allahü teâlâ onun hastalığına şifâ verir.



CUMA NAMAZI


Cuma namazının vakti tam öğle namazının vaktidir. Cuma namazı için minarelerde ezan okunur. Camilere gidince önce aynen öğle namazının sünneti gibi, dört rekat cumanın ilk sünneti kılınır. Ondan sonra cami içinde bir ezan daha okunur. Minberde cemaata karşı bir hutbe okunur. Bu hutbeden sonra ikamet alınarak cumanın iki rekat farzı cemaatle aşikare okuyuşla kılınır. Bir farzdan sonra yine öğlenin ilk dört rekat sünneti gibi, cumanın son dört rekat sünneti kılınır. Bundan sonra da "Zuhrü ahir" diye dört rekat namaz kılınır. Bu son öğle namazı, öğlenin dört rek'at farzı gibi kılınmakla beraber sünnetlerde olduğu gibi dört rek'atın hepsinde fatihadan sonra sûre okunması daha iyidir. Arkasından da "Vaktin sünneti" niyeti ile aynen sabah namazının sünneti gibi iki rekat namaz daha kılınır.



Cuma şartlarını kendilerinde toplayan kimseler için iki rekat cuma namazı "Farz-ı ayın"dır. Cuma namazının diğer namazlardan başka olarak kendisine özgü on iki şartı daha vardır. Bunların altısı vücubunun (farz olmasının), diğer altısı da edasının şartlarıdır.



Cuma mesajları

ndan en güzel olanlarını sizler için haberimizde derledik. Resimli cuma mesajlarını göndermek isteyenler buradaki paylaştıklarımızı kullanabilirler. Çeşitli cuma mesajları vardır. Bunlardan bazılarını saymak gerekirse anlamlıi mübarek, resimli ve kısa olanlardır. Sizler de beğendiklerinizi sevdikleriniz ile sosyal medya aracılığı ya da sms olarak paylaşabilirsiniz. İşte 2 Eylül 2016 Cuma mesajları


#Cuma mesajları
#Resimli cuma mesajları
#anlamlı cuma mesajları
#en güzel cuma mesajları
#kısa cuma mesajları
#ayetli cuma mesajları
8 yıl önce