|

Dağlıca’da ezanlar susmaz

Dağlıca Camii'nde ezanın yeniden okunmaya başladığını hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Hiç kimse okumazsa ben kendim gider ezan okurum" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/11/2015 Cuma
Güncelleme: 01:37 - 6/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez,Türkiye Diyanet Vakfı Kastamonu Şubesi'nin açılışına katıldı. Görmez, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hakkari'de yürütülen operasyonların ardından uzun süredir Dağlıca Camisi'nde okunmayan ezanın yeniden okunmaya başlamasına ilişkin soru üzerine Görmez, ezanın istiklalin ve bağımsızlığın simgesi olduğunu söyledi.



CAMİLERİMİZ ZARAR GÖRDÜ


Türk milletinin yeryüzünde ezanı İstiklal Marşı'na yerleştirmiş bir millet olduğunu ifade eden Görmez, şöyle konuştu: “Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli' der merhum Akif İstiklal Marşımızın bir beytinde. Dolayısıyla hiçbir karış toprak, hiçbir zaman ve hiçbir saniye ezansız kalmayacak inşallah.” Görmez, yaşananların gelip geçici olduğunu ve bunların bu topraklarda hiçbir zaman yer bulamayacağını dile getirdi.



BİR DAHA OLMASIN


O bölgelerin Anadolu'da ilk ezanın okunduğu yerler olduğunu anımsatan Görmez, “O bölgede yaşayan vatandaşlarımız bir saniye olsun ezansız yapamazlar. Cizre'de, Sur'da ve Nusaybin'de yaklaşık bir buçuk ay bazı camilerimiz sabah namazında açılamadı, ezanlar okunamadı. Hiç kimse ezan okumasa bile ben o bölgelere giderek minarelere çıkarak ezanı okurum" dedi.


#Mehmet Görmez
#Türkiye Diyanet Vakfı
#Diyanet İşleri
8 yıl önce