|

Davutoğlu G20 Liderler Zirvesi'nde

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Avustralya'nın Brisbane kentinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere, Brisbane Kongre Merkezi'ne geldi.

Yeni Şafak
07:58 - 15/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 09:05 - 15/11/2014 Cumartesi
AA
Başbakan Davutoğlu ile ABD Başkanı Barack Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İngiltere Başbakanı David Cameron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında bulunduğu liderler, Queensland Parlamento Binası'nda birlikte öğlen yemeği yedikten sonra, G20 Liderler Zirvesi'nin yapılacağı Brisbane Kongre Merkezi'ne geçti.


Zirveye katılan liderler, ev sahibi Avustralya'nın Başbakanı Tony Abbott tarafından Kongre Merkezi'nde karşılandı.


 Başbakan Davutoğlu da zirve için geldiği Kongre Merkezi önünde, mevkidaşı Abbot ile tokalaştıktan sonra, zirvenin açılışı dolayısıyla düzenlenen kültürel etkinliklerin yapılacağı salona geçti.


Liderler, zirve kapsamında, basına kapalı gerçekleşen kültürel etkinliklerin tamamlanmasının ardından, "Küresel Ekonomi: Büyümeyi Güçlendirme ve İş Yaratma" konulu birinci oturuma katılacak.


Bu arada, Brisbane kentinde, güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Çok sayıda polis, kent merkezinde güvenlik tedbirleri kapsamında görev alırken, bazı caddeler araç trafiğine, zirvenin yapıldığı merkeze yakın bölgeler ise hem araç hem yaya geçişine kapalı tutuluyor.
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#G20 Liderler Zirvesi
#Barack Obama
#Queensland Parlamento Binası
9 yıl önce