|

DEAŞ’tan ikinci katliam planı

Terör örgütü DEAŞ’ın İstanbul’da Reina katliamı gibi bir terör saldırısı hazırlığında olduğu ortaya çıktı. Polisin yakaladığı Özbekistan uyruklu C.C. ve İ.D.’nin Reina katliamcısıyla aynı hücreden oldukları belirlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 17/03/2017 Cuma
Güncelleme: 05:52 - 17/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
DEAŞ’tan ikinci katliam planı
DEAŞ’tan ikinci katliam planı

İstanbul İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekiplerinin Kâğıthane'de düzenlediği terör operasyonu, ikinci Reina katliamını önledi. Ekipler, terör örgütü DEAŞ'ın yılbaşı gecesi Reina'da düzenlediği ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının benzeri sansasyonel bir eylem hazırlığında olduğunu belirledi. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından tespit edilen hücre evine operasyon düzenleyen TEM ekipleri, 2 DEAŞ'lı teröristi yakaladı.



500 MERMİ BULUNDU


Hücre evinde yapılan aramalarda, 2 kaleşnikof tüfek, 500 mermi, örgütsel doküman ve dijital veriler ele geçirildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınan teröristler Özbekistan uyruklu C.C. ve İ.D.'nin DEAŞ üyeliği suçlamasıyla kaydı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınan 2 terörist İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 2 DEAŞ'lının emniyetteki sorgusu sürüyor.



MASHARİPOV İLE AYNI HÜCREDEN ÇIKTILAR


Yakalanan DEAŞ'lı teröristler C.C. ve İ.D.'nin, Reina katliamcısı Abdulgadir Masharipov'la aynı hücre içerisinde yer aldıkları tespit edildi. Teröristlerin İstanbul'a yakın zamanda geldikleri ve Reina benzeri eylem hazırlığında oldukları belirlendi.


#DEAŞ
#İstanbul
#Reina katliamı
7 yıl önce