|

Demba Ba'yı geride bıraktı

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, ligde ilk 6 haftadaki performansıyla siyah-beyazlıların eski futbolcusu Demba Ba'yı geride bırakarak takımın en skorer futbolcularından biri oldu.

Yeni Şafak
11:50 - 28/09/2015 Pazartesi
Güncelleme: 12:50 - 28/09/2015 Pazartesi
AA

Teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki siyah-beyazlı takım, özellikle hücumda gösterdiği performansla dikkati çekti. 2015-2016 sezonunda şu ana kadar 6'sı Süper Lig, 1'i UEFA Avrupa Ligi olmak üzere toplam 7 resmi maça çıkan 'Kara Kartallar', bu maçların hepsinde gol atma başarısı gösterdi.



Beşiktaş, Fenerbahçe karşısında aldığı 3-2'lik galibiyetle ligdeki gol sayısını 16'ya yükseltip ligin en golcü takımı unvanını korurken, ilk 6 haftalar itibarıyla son 15 yıldaki en golcü sezon başlangıcını gerçekleştirdi. Siyah-Beyazlılar, son olarak 2000-2001 sezonunun ilk 6 haftasında rakip fileleri 16 kez havalandırmıştı.



Sezona 5-2'lik Mersin İdman Yurdu galibiyetiyle başlayan Kara Kartallar, daha sonra sırasıyla Trabzonspor'a bir, Gaziantepspor'a 4, Medipol Başakşehir'e 2, Gençlerbirliği'ne bir ve son olarak Fenerbahçe'ye 3 gol attı.



Gomez Demba Ba'yı geçti

Beşiktaş'ın Alman futbolcusu Mario Gomez, ligde ilk 6 haftadaki performansıyla Siyah-Beyazlıların eski futbolcusu Demba Ba'yı geride bıraktı.


'Kara Kartallar'ın sezon öncesi İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımı Fiorentina'dan kiralık olarak kadrosuna kattığı Gomez, Fenerbahçe karşısında attığı 2 golle ligdeki gol sayısını 4'e yükseltti.



Alman futbolcu, bu performansıyla geçen sezon ilk 6 lig maçında 2 gol kaydeden Beşiktaş'ın eski golcüsü Demba Ba'yı geride bıraktı. 30 yaşındaki futbolcu ayrıca, ligin ilk 3 haftasında attığı gollerle 4 gole ulaşan Cenk Tosun'u yakalayarak siyah-beyazlı takımın en skorer futbolcularından biri oldu.



Ligdeki ilk 2 maçında sonradan oyuna giren, son 4 karşılaşmaya ise ilk 11'de başlayan Mario Gomez, bu mücadelelerin sadece 2'sinde 90 dakika sahada kaldı.

#şenol güneş
#süper lig
#golcü sezon
#beşiktaş
9 yıl önce