|

Denizli'de yağış yıktı geçti! 5 günlük Denizli hava durumu

Denizli Serinhisar ilçesinde dün akşam sağanak nedeniyle meydana gelen heyelanda mahalle aralarında biriken çamur ve kaya parçaları belediye ekiplerince temizlenirken hasar tespit çalışmaları başlatıldı. İşte 5 günlük Denizli hava durumu

Yeni Şafak
12:49 - 31/08/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:55 - 31/08/2017 Perşembe
AA
Denizli'de yağış yıktı geçti! İşte 5 günlük Denizli hava durumu...
Denizli'de yağış yıktı geçti! İşte 5 günlük Denizli hava durumu...

5 günlük Denizli hava durumu haberimizde. Denizli Serinhisar ilçesinde sağanak nedeniyle oluşan heyelanın mahalle aralarında bıraktığı çamur ve kaya parçaları kaldırılırken hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

İlçede, dün akşam saatlerinde şiddetli yağışla ve heyelan nedeniyle mahalle aralarında biriken toprak ve kaya parçaları belediye ekiplerince kaldırıldı. Ev ve işyerleri zarar gören vatandaşlar da sabahın ilk ışıkları ile ev ile işyerlerinde biriken su ve çamuru temizlemeye başladı.

Heyelan nedeniyle ulaşımın tek şeritten verildiği Denizli-Antalya karayolunda ulaşım normale döndü.

Hasar tespit çalışmaları başlatıldı

Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, ilçede dün akşam saatlerinde kısa süreli dolu ve şiddetli yağış nedeniyle hayatın olumsuz etkilendiğini belirtti.

Yerleşim yerinin dağa yakın olması nedeniyle yağışın ardından heyelan oluştuğunu kaydeden Kobaş, şu bilgileri verdi:

"Dağdan kopup gelen toprak kütlesi ve kaya parçaları ilçe merkezindeki bazı mahallelerde sıkıntı oluşturdu. Denizli-Antalya karayolu heyelan ve selden dolayı bir müddet kapalı kaldı. Öncelikle suyu tahliye edip alanı temizleyerek karayolunu ulaşıma açtık. Selden etkilenen 40 kadar ev ve işyerinde suyun tahliyesi gerçekleştirildi. Hasar tespit çalışmasına başladık. Kaymakamlık başkanlığında kurulacak komisyonla vatandaşlarımızın zararını tespit edeceğiz." dedi.


Denizli’de afetzedeler gözyaşları içerisinde o anları anlattı

Denizli’de dün akşam meydana gelen sel ve heyelanda evlerinde mahsur kalan vatandaşlar, gözyaşları içerisinde o anları anlattı.Denizli’nin Serinhisar ilçesinde dün akşam 18.30 sıralarında meydana gelen ve 50’nin üzerinde ev ile araçlara zarar veren sel afetinin yaraları sarılmaya çalışılıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesinden takviye ekipler yönlendirilirken, bir yandan da vatandaşlar ev, iş yeri ve araçlarındaki hasarları onarmaya çalışıyor. Afet anında evlerinde mahsur kalan vatandaşlar ise çok korktuklarını belirterek gözyaşı döktü."4 metre yüksekliğindeydi "Olay anında evinde olduğunu söyleyen esnafla Nail Koyun, "Büyük bir gürültüyle dolu yağdı. Aşağı yukarı 4 metre boyundaydı. Toprakla birlikte sel suları da geldi. Ağabeyim içeride mahsur kalmış, selin sesinden duyamadım. Sel bittikten sonra fark ettik.

Topraktan kapanmış evler var, evlerde mümkün değil kalamazlar" dedi.Sele evin içerisinde kızı ve torunuyla birlikte yakalanan 81 yaşındaki Aliye Erdinç ise olay anını gözyaşları içerisinde anlattı. Çok korktuğunu belirten yaşlı kadın, "Çok şiddetli yağıyordu, dışarıya çıkamıyorduk. ‘Torunum yoldan çok sel akıyor’ dedi. Duvarı yıkarak eve doğru gelmeye başladı. ‘İmdat! Biz gidiyoruz’ diye bağırmaya başladım. Komşunun birisi delik açtı. Çok korktum, yemek yemedim, daha hiç uyumadım" ifadelerini kaydetti."


Buraya gelme kızım"Kurban Bayramı dolayısıyla başka şehirden yanına gelmekte olan kızını ‘buraya gelme’ diye uyardığını belirten Erdinç, çok mağdur olduğunu da dile getirerek, "Mağdur olan insanlara yardım edilmesini istiyorum. Kış geliyor, önlem alınmasını istiyorum. Yakacaklarım, yiyeceklerim her şeyim gitti. Her şeyim oradaydı" diye gözyaşı döktü.Evi su basan 75 yaşındaki Ayşe Gedemiş de, bir gün öncesi bayram temizliği yaptığını, selden sonra ise evinin tamamen çamurla kaplandığını söyledi.

#heyelan
#sel
#Serinhisar
#yağış
7 yıl önce