|

DGS çıkmış sorular-Geçmiş dönem DGS soruları ve cevapları

DGS çıkmış soruları ve cevapları haberimizden görebilirsiniz. ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) çıkmış soruları ve cevapları ile sınava hazırlanabilirsiniz. İşte geçmiş dönem DGS soruları.

Yeni Şafak
23:56 - 22/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:33 - 23/07/2017 Pazar
Diğer
​DGS çıkmış sorular-Geçmiş dönem DGS soruları ve cevapları
​DGS çıkmış sorular-Geçmiş dönem DGS soruları ve cevapları

Çıkmış DGS soruları ve cevaplarını sayfamızda sizlerle paylaşıyoruz. ÖSYM tarafınadan 23 Temmuz Pazar günü yapılacak olan DGS sınavı öncesinde adaylar geçmiş dönem sorularına ve cevaplarına çalışarak hazırlandı. DGS sorularını görüntülemek için aşağıda verdiğimiz bağlantıyı kullanabilirsiniz.

ÖSYM'den DGS adaylarına 09.45 uyarısı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), pazar günü yapılacak 2017 Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) girecek adayların, sınavın başlama saatinden 15 dakika önce binalara alınma işleminin tamamlanacağı uyarısında bulundu.

ÖSYM'nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan açıklamada, 2017-DGS'nin saat 10.00'da başlayacağı hatırlatıldı.

Açıklamada, "Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlanacaktır. Saat 09.45'ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır." ifadelerine yer verildi.

SINAVIN GEÇERLİ SAYILMASI NELERE BAĞLIDIR?

Bir adayın sınavının geçerli sayılarak cevaplarının değerlendirilmesi için adayın;

 sınava, atandığı salonda girmesi,

 SINAVA GİRİŞ KODU’nu sınav kitapçığına yazdıktan ve kodladıktan sonra sınava giriş belgesini sınav görevlilerine teslim etmesi,

 kopya çekme veya çekilmesine yardım etme girişiminde bulunmaması,

 cevaplarını sınav süresi içinde sınav kitapçığındaki cevap alanlarına işaretlemiş olması,

 sınav kitapçığına T.C. Kimlik Numarasını ve Sınava Giriş Kodunu doğru olarak yazıp kodlaması

 sınav kitapçığına yazması, işaretlemesi, doldurması ve kodlaması gereken tüm bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması,

 sınav sonunda sınav kitapçığını (sayfaları eksiksiz olarak) sınav görevlilerine teslim etmesi,

 salonda sınav kurallarına ve sınav görevlilerinin uyarılarına uyması ve diğer sınav kurallarına uyması zorunludur. Bu kurallara uymayan adayların sınavları iptal edilecektir.

Belgeleri eksik veya geçersiz olduğu hâlde salon görevlileri tarafından yanlışlıkla sınava alınan veya sınav kurallarına uymadıkları hâlde sınav düzenini bozmamak için salondan çıkarılmayarak sınava devam ettirilen adayların sınavları, sınav tutanakları ve kamera kayıtları incelenerek geçersiz sayılır. Sınav tutanaklarında herhangi bir kayıt veya tespit olmaması, kamera kayıtlarının incelenmesi neticesi tespit edilen kural dışı davranışlar sebebiyle adayın sınavının geçersiz sayılmasına engel teşkil etmez. Sınav görevlisinin kusur veya ihmali söz konusu olduğunda kamera kayıtları esas alınır.

Sınav günü sınavın yapıldığı bina ve salonlarda görev yapan sınav görevlilerinin salon tutanakları ve ÖSYM başkanlığına iletecekleri raporlar dışında adaylara, aday yakınlarına ya da başka üçüncü şahıslara herhangi bir tutanak veya rapor verme sorumluluğu yoktur.

SALON TUTANAKLARI VE TEST SORULARINA VERİLEN CEVAPLAR ÜZERİNDE YAPILAN İNCELEMELER

Sınav görevlilerince salon sınav tutanağı veya raporla ÖSYM’ye sınav kurallarına uymadığı bildirilen, yapılan istatistiksel kopya analizlerinde ikili veya toplu olarak kopya çektikleri, birbirlerinden yararlandıkları saptanan adayların sınav sonuçları iptal edilir. Kopya işlemlerinde aracılık yapanlar varsa bunlar hakkında suç duyurusunda bulunulur, 6114 sayılı Kanun’a göre işlem yapılır. Adayların, bilgisayar ortamında yapılacak istatistiksel kopya analizleri sonucunda sınavının iptal edilmemesi için, kendilerinden kopya çekilmesini engellemeleri, sınav kitapçığını başkalarının göremeyeceği şekilde kullanmaları gerekmektedir.

Sınav sırasında kopya çeken, çekmeye çalışan, kopya veren veya kopya verilmesine yardım edenlerin kimlik bilgileri salon sınav tutanağına yazılacak ve bu adayların sınavları geçersiz sayılacaktır. Ayrıca, kamera görüntülerinden bu fiilleri işlediği tespit edilenlerin de sınavları geçersiz sayılabilecektir. Görevliler kopya çekmeye veya vermeye çalışanları uyarmak zorunda değildir, sorumluluk tümüyle adaya aittir.

DEĞERLENDİRME
SAYISAL VE SÖZEL STANDART PUANLARIN HESAPLANMASI

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri ayrı olmak üzere, adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Tüm adayların sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

#DGS
#ÖSYM
#DGS çıkmış sorular ve cevapları
#Dikey Geçiş Sınavı (DGS)
7 yıl önce