|

DGS ek tercih (yerleştirme) ne zaman yapılacak? 2017

DGS tercihlerinin açıklanması sonrasında herhangi bir üniversiteye yerleşemeyenler tarafından DGS ek yerleştirme ne zaman başlayacak? sorusu merak ediliyor.

Yeni Şafak
13:53 - 11/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 14:04 - 11/10/2017 Çarşamba
Diğer
​DGS ek yerleştirme tarihleri ne zaman? sorusunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.
​DGS ek yerleştirme tarihleri ne zaman? sorusunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.

DGS ek yerleştirme tarihleri ne zaman? sorusunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaştık.

DGS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK MI?

Tercih işlemlerini yapmayan ya da yerleştirildiği halde yerleştiği üniversiteye kayıt yaptırmayan adaylar için gerek görüldüğü halde boş kontenjanlar ÖSYM tarafından belirlenecek ve ek yerleştirme yapılacak.

Ek yerleştirmenin yapılması kararlaştırıldığı takdirde, ÖSYM tarafından boş kontenjanlar açıklanacak ve ÖSYM internet sitesinde ek yerleştirme tarihleri duyurulacak.

ÖSYM'den konuya ilişkin son dakika açıklaması yapılmamasına karşın AÖF - DGS kayıtlarının bitmesinden sonra 2017 DGS ek yerleştirme tarihi belli olacak.

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmaz.

#​DGS
#DGS ek yerleştirme
#DGS ek yerleştirme ne zaman
#ÖSYM
7 yıl önce