|

DGS sınav giriş yeri belgesi! DGS giriş için gerekli belgeler!

Yarın sabah saat 09.30'da yapılacak DGS için heyecanlı bekleyiş başladı. Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları mezunlarının Lisans Öğrenimine 2016 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yarın yapılacak. 140 dakika sürecek olan DGS sınav giriş belgesini haberimizdeki ÖSYM ais uygulaması üzerinden kolaylıkla indirebilecekler. Meslek Yüksekokul mezunu olanların lisans eğitimini tamamlamaları için yapılan DGS sınav giriş yerleri belgesi için haberimizdeki bağlantıya tıklayınız.

Yeni Şafak
16:07 - 20/08/2016 Cumartesi
Güncelleme: 13:17 - 20/08/2016 Cumartesi
Diğer

DGS sınav giriş belgesi ve sınav giriş yerlerini öğrenmeyen adaylar bu haberimiz üzerinden DGS giriş yeri ve belgesine sahip olabilecekler... Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yarın yapılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) saat 9.30'da başlayacak DGS'de adaylara, sayısal ve sözel bölümden oluşan 120 sorunun yer aldığı bir yetenek testi uygulanacak ve 140 dakika süre verilecek. Adayların, kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için sınavın başlamasından en az bir saat önce, sınava girecekleri binanın kapısında hazır bulunmaları gerekiyor.



Adaylar, sınav salonuna, sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek alınacak.


2016-DGS SINAV GİRİŞ YERi BELGESİ AÇIKLANDI!


Meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları için gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı(DGS) için sınav giriş yerleri tamamlandı. 21 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan DGS için adaylar hazırlık içinde. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, TC kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden edinecek.





Eğitimcilerden sınava girecek olanlara tavsiyeler


- Sınavın uzaması öğrenciler üzerinden olumsuz etki bırakmamalı. Bu zaman zarfında daha rahat hareket etmeleri. 120 dakikalık bir sınavda olumsuz ufak bir etki, konsantre eksikliği meydana getirebilir



- Sınava giderken sabahları nasıl kalkıyorsa kişi, sınav sabahında da aynı saatte kalkmalı. Sınavların en büyük düşmanı "uyku sorunu" olarak görülür



- Sınav sayısal ve sözel üzerine kurulu olduğu için, kişi, kendisine en yatkın yerden başlamalı. Zor olan yerden başlamak, sınavı daha zor bir hale getirmeye sebep olur. Kişinin kendisinin bildiği alanda sorulara bakması ise, özgüvenini arttırma sebebi olarak gözükmektedir.



- Mümkün olduğu müddetçe sınavda "saat"e bakılmamalı. Öğrenci, belirli zamanlar içerisinde saate bakmalı ve ona göre kendini kontrol etmeli. Sınavda anbean saate bakılması, stresi aktif edecektir. Stres ise öğrencinin soruya bakma durumunu olumsuz olarak değiştirecektir. Ve yapamadığı soruda daha çok vakit ayırmasına sebep olacaktır.



- Öğrencilerin en çok Türkçede zorlandığı bölüm paragraf bölümü. Uzmanların ortak kanaati, paragraf sorularında ilk olarak "soru"nun okunması. Paragrafa geçiş sırasında göz ucuyla soruya tekrardan bakılması. Bunun yapılma sebebi ise, uzun paragraflarda istenilen durumun soru üzerinde unutulma olayı.



- Türkçede en çok zorlanan sorulardan biri de, numaralanmış cümlelerde gereksiz bir cümleyi bulma olayı. Öğrencilerin bu konuda dikkat etmesi gereken durumda paragrafta bütün bir konu varken, bütünün dışına çıkan cümleyi tespit etmelidir.


#DGS
#ÖSYM
#2016 DGS
#DGS sınav giriş belgesi
#DGS sınav giriş yeri
8 yıl önce