|

DGS yerleştirme sonuçları açıklandı! 2016 DGS kayıt işlem tarihi

ÖSYM tarafından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçları açıklandı. Ön lisans öğrencilerinin lisans bölümlerine geçiş yapabilmeleri için DGS sınavına girip okulların belirtmiş oldukları taban puanları almaları gerekmektedir. DGS ile gerekli puanı alana öğrenciler lisans kayıt işlemlerini 21 Ekim cuma gününe kadar yapmaları gerekmektedir. DGS yerleştirme sonuçları 'sonuc.osym.gov.tr' adresinden sorgulanacak.

Yeni Şafak
10:55 - 17/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 08:07 - 17/10/2016 Pazartesi
Diğer

2016 DGS yerleştirme sonuçları açıklandı! DGS kayıt işlemleri tarihleri belli oldu. Önlisans mezunlarının lisans bölümlerine geçiş yapabilmeleri için girmiş oldukları DGS sınavı sonuçlarının bugün açıklanmasıyla heyecan sona erdi. Binlerce öğrencinin beklediği DGS yerleştirme sonuçlarını haberimizdeki bağlantı ile sorgulayabilirsiniz. ÖSYM'nin internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, 2016-DGS sonuçlarına göre, tercih yapan adayların yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. Yerleştirme sonuçları, https://sonuc.osym.gov.tr adresli ÖSYM'nin resmi internet sayfasından açıklandı.



için tıklayınız


Yerleştirme sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayları gösteren fotoğraflı yerleştirme sonuçları, adayların yerleştirildikleri yükseköğretim programlarının bağlı olduğu üniversite rektörlüklerine ÖSYM tarafından elektronik ortamda gönderilecek.



DGS kayıt işlem tarihi belirlendi


ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarına göre, bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemleri için 21 Ekim Cuma gününe kadar ilgili üniversiteye başvurması gerekiyor. ÖSYM yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkezi yerleştirme sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri için tarihler belirlendi. Buna göre, bugün ilgili üniversitelere başlayan adayların kayıt işlemleri, 21 Ekim Cuma gününe kadar devam edecek. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekiyor. Öte yandan yerleştirme sonuçlarına ilişkin sayısal bilgiler, ÖSYM'nin resmi internet sitesinde adayların bilgisine sunuldu.









#DGS
#ÖSYM
#DGS sonuçları
#DGS yerleştirme
#DGS kayıt işlemleri
#DGS yerleştirme sonuçları
7 yıl önce