|

Dini bayramlar festivale döndü

Ramazanın manevi ruhunu rencide etmeden kutlama yapılabileceğine dikkat çeken Mahmut Erol Kılıç, ramazan gibi ritüellerin amacından sapması yüzünden içlerinin boşaldığını söyledi. Kılıç “İkonlaşan bir ibadet festival haline gelir. Dünya üzerinde nerede dini bayram varsa bugün festival haline gelmiştir” dedi.

Yeni Şafak
23:03 - 5/07/2014 السبت
Güncelleme: 20:05 - 4/07/2014 الجمعة
Yeni Şafak
Dini bayramlar festivale döndü
Dini bayramlar festivale döndü

Suriye’de ramazan ayı boyunca aralıksız devam eden çatışmayı yorumlayan mutasavvıf Mahmut Erol Kılıç, İslam coğrafyasındaki savaşın sebebinin irfansızlık olduğuna dikkat çekti. İrfansızlığın sebebinin dinin gayesinden sapmaktan kaynaklandığını, dinlerin Allah’a giden bir amaç değil, araç oluğunu ifade eden Kılıç şöyle konuştu: “Bugün İslam coğrafyasında var olan savaşın en önemli sebebi irfan yoksunu olmamız. Müslümanların tevhid ruhundan uzaklaşmaları ve mezheplerin din olarak algılanması sonucunda, başta Irak’ta olmak üzere İslam dünyası Sünni- Şii çatışmasına doğru gitmektedir. Tasavvuftan ve İslam estetiğinden uzaklaştığımız için bu savaşlar oluyor.”  


MODERN YAŞAM İRFANI YOK ETTİ 

Modern zamanlarda tasavvufun giderek azaldığı söyleyen Kılıç, bu süreci kıyamet alameti olarak yorumladı. “Kıyamete yakın içinizde ilim ve irfan alınacak” hadisini bugün yaşıyoruz. Bunların hepsi kıyamet alametleridir. Çünkü ilim iltifata tabidir. Bugün manevi ilim mensupları baş tacı edilmiyor. İlim insanı olacak potansiyel gençler var. Ama onlar da yanlış yönlendiriliyorlar ve modern hayatın istedikleri tip haline geliyorlar.” 


ARİFLERE İHTİYACIMIZ VAR

Ramazanın manevi ruhunu rencide etmeden, manevi ruhunu korumak kaydıyla kutlama yapılabilir, diyen Kılıç, ramazan gibi ritüellerin amacından sapması yüzünden içlerinin boşaldığını söyledi. Kılıç “İkonlaşan bir ibadet festival haline gelir. Dünya üzerinde nerede dini bayram varsa bugün festival haline gelmiştir. Bunu korumanın bir yolu, o ritüellerin gerçek manasını ortaya çıkaracak insanların aramızda olmasıdır. Ariflere ihtiyacımız var” dedi. 


#Mahmut
# Erol
# Kılıç
٪d سنوات قبل