|

Divanda kaybetti

TÜRSAB 22’inci Genel Kurulu’nun ilk gününde divan heyeti seçimlerini mevcut Başkan Ulusoy’un listesi kaybetti. Emin Çakmak ve Firuz Bağlıkaya'nın desteklediği Cemal Kızıltan divan başkanlığı yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/12/2015 Pazar
Güncelleme: 23:33 - 5/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 22'inci Olağan Genel Kurulu dün İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde başladı. Genel Kurul'un ilk gününde kongreyi yönetecek divan heyeti seçimleri yapıldı. Divan seçimini TÜRSAB Başkan adayları Emin Çakmak ve Firuz Bağlıkaya'nın desteklediği Cemal Kızıltan 1257 oy ile kazandı. Mevcut Başkan Başaran Ulusoy'un desteklediği Akın Çamoğlu ise divan seçimini 1059 oy ile kaybetti.



'BENDEN PARALEL DEĞİL ÜÇGEN OLUR'


Genel Kurul'da konuşan Ulusoy, hakkında çıkan paralel iddialarına cevap verdi. Ulusoy, “Ben TÜRSAB'a bölgeciliği, dinsel faaliyetleri, siyaseti sokmadım. Bana paralelci denildi. Benden paralelci olur mu? Benden paralel değil olsa olsa üçgen olur. Bana yakıştırılacak en son laf budur” dedi.



'2 TUR OPERATÖRÜNE BIRAKMAYIZ'


Türkiye ile birlikte TÜRSAB'ın da büyüyüdüğünü, artık salonlara sığmayan bir yapıya dönüştüğünü anlatan Ulusoy, “Bugün burada kanunu da konuşacağız ama burayı 2 tur operatörüne teslim etmeyeceğiz. Daha çok şey öğreneceksiniz. Küçük acentanın derdini bilmezsiniz. Hesap veremeyeceğim hiç bir şey yok” diye konuştu.



Ulusoy'a sert eleştiriler


Divan heyetinin şekillenmesinin ardından kürsüye çıkan TÜRSAB Hepimizin Başkan Adayı Emin Çakmak, konuşmasında Başaran Ulusoy'a sert eleştirilerde bulundu. Çakmak, 18 yıldır köhneleşmiş, yorulmuş bir yönetim biçimine dur demeye geldiklerini söyledi. Özellikle son 5 yıldır tüm paydaşlarla sorunlar yaşandığına dikkati çeken Çakmak, “Haklarımız bir bir ellerimizden alınıyor. Düşünün dünyanın bir ucundan getirdiğimiz müşterimizi kendi aracımızla taşıyamıyoruz. Kaçak faaliyetlerle haksız rekabete mağruz kalıyoruz. 18 yıllık köhne yönetimse tüm bu mağduriyetimizi film gibi izliyor” ifadelerini kullandı.



'TÜRSAB'I KENDİ İŞ YERİ GİBİ GÖRÜYOR'


Mevcut yönetimin TÜRSAB'ı kendi iş yeri gibi görmeye başladığını dile getiren Çakmak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim aidatlarımızla oluşan gelirleri sorgusuz sualsiz kafasına göre harcamışlar. Düşünün kendi oğluna kurdurduğu şirketten TÜRSAB'ın parasıyla araç kiralayacak kadar rahat davranabilmişler. Soruyorum size bu ne kadar ahlakidir?”



Çakmak, acentaların sorunlarına derman olacak 154 proje hazırladıklarını belirterek, "Birileri hamasetle kendisine oy devşirmeye çalışırken biz ayağı yere basan projelerle karşınıza çıktık” dedi.



#TÜRSAB 22’inci Genel Kurulu
#Lütfi Kırdar Kongre Merkezi
#Türkiye Seyahat Acentaları Birliği
8 yıl önce