|

Diyarbakır Valiliği'nden ilk açıklama

Diyarbakır'da Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 polis memuru ile bir sivil şehit oldu, çok sayıda kişi yaralandı. Diyarbakır Valiliği hain saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Yeni Şafak
14:59 - 15/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:01 - 15/08/2016 Pazartesi
Diğer

Diyarbakır-Batman karayolundaki Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliğine PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda aralarında 2 polis ile bir sivil şehit oldu. Çok sayıda kişi de yaralandı.



Patlamanın etkisiyle karayolunda derin bir çukur oluştu. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.



"Saldırı bomba yüklü araçla düzenlendi
"

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “İlimiz Diyarbakır-BatmanKarayolu Bismil yol ayrımında bulunan, vatandaşlarımızın gerek özel araçları ile gerekse toplu taşıma araçlarıyla yoğun olarak seyahat ettiği bölgede bulunan Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Denetleme İstasyonuna yönelik 15.08.2016 günü saat 13:10 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca bomba yüklü araç ile yapıldığı değerlendirilen bir patlama meydana gelmiştir. Meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre; 2 polis memuru şehit olmuş, 1 çocuk hayatını kaybetmiştir. 8'i polis memuru olmak üzere toplam 25 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar ivedilikle en yakın hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Sivilleri de hedef alan bu patlamada şehit olan polis memurlarımıza ve hayatını kaybeden yavrumuza Allahtan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.”



Diyarbakır'da bombalı saldırı: 3 şehit

#Diyarbakır Valiliği
#PKK
8 yıl önce