|

Diyarbakır'da polise saldıran PKK'lılar yakalandı! Diyarbakır haber

Diyarbakır haberleri: Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi'nde polis ekiplerine saldırı düzenleyen 2 teröristten biri yaralı, diğeri ise sağ olarak yakalandı. Çatışma sırasında bir kız çocuğu da hafif yaralandı. İşte Diyarbakır haberleri ve saldırının ayrıntıları...

Yeni Şafak
08:18 - 6/12/2016 Salı
Güncelleme: 08:21 - 6/12/2016 Salı
DHA

Merkez Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi'nde Cengizler Caddesi üzerinde bulunan polis ekiplerine, bugün saat 22.00 sıralarında PKK'lı 2 terörist tarafından saldırı düzenlendi. Polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, biri yaralı, diğeri ise sağ olmak üzere 2 terörist de yakalandı. Çatışma sırasında yoldan geçen 1 kız çocuğu ise hafif yaralandı.


Yaralı kız çocuğu ile terörist, kent merkezindeki hastanelere kaldırılarak tedaviye alınırken, sağ olarak yakalanan terörist ise sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şubesi'ne götürüldü.



VALİLİK: SANSASYONEL EYLEM İÇİN GELDİLER

Olayla ilgili Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, teröristlerin sansasyonel eylemler gerçekleştirmek için PKK'nın dağ kadrosundan geldiği belirtilerek şöyle denildi:


"İlimiz de meydana gelmesi muhtemel terör olaylarına yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında sansasyonel eylemler gerçekleştirmek için dağ kadrosundan geldiği tespit edilen 2 bölücü terör örgütü mensubunun İlimiz Bağlar İlçesi Bağcılar Mahallesi Cengizler Caddesi üzerinde bulunan ekiplerimize yönelik olarak silah kullanmaları sonucunda 05.12.2016 günü saat 22.00 sıralarında yaşanan çatışmada 1 bölücü terör örgütü mensubu yaralı, diğeri sağ olarak yakalanmıştır. Ayrıca yaşanan çatışmada yoldan geçmekte olan bir kız çocuğu hafif şekilde yaralanmıştır. Çatışma sonrası olay yerinde yapılan incelemelerde 1 adet tabanca, 1 adet sahte kimlik kartı ve dijital materyal ele geçirilmiştir. Terör ve terör örgütlerine yönelik verilen mücadele kararlılıkla ve aralıksız bir şekilde devam edecektir.

#Diyarbakır
#Polise saldırı
#Diyarbakır Valiliği
7 yıl önce