|

Diyarbakır'daki bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı kaldırıldı

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsal alanında, PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar öncesi 10 bölge ve 4 köyde uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün kaldırıldı. Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaları ve bölgeden son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:57 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 16:09 - 5/08/2016 Cuma
DHA

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsal alanında, PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonlar öncesi 10 bölge ve 4 köyde uygulanan sokağa çıkma yasağı bugün kaldırıldı.



Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan 2 ayrı yazılı açıklamada, Lice ve Hani ilçelerinde PKK'lılara yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında, uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı bildirildi. Valilik tarafından yapılan ilk açıklamada, "Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten PKK mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla Gaz, Keklik, Güllezığır, Kerronedar, Asus, Körnek, Kıble, Kevrebaze, Sehoran ile Seyran bölgelerinde operasyon icra edilmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 3 Ağustos 2016 Çarşamba günü saat 03.00'dan itibaren duyurulan yasaklama kararı 5 Ağustos 2016 Cuma günü saat 15.00'dan itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz" denildi.


4 KÖYDE YASAK KALKTI

Lice İlçesi'nin 4 köyünde 1 Ağustos günü uygulanan sokağa çıkma yasağının da kaldırıldığı bildirilen valiliğin ikinci açıklamasında ise, "Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tespit etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla Serenköy, Çeper, Duru ve Kalaba köyleri arasında kalan bölgede operasyon icra edilmiştir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 1 Ağustos 2016 Pazartesi günü saat 20.00'dan itibaren duyurulan yasaklama kararı 5 Ağustos 2016 Cuma günü saat 15.00'dan itibaren kaldırılmıştır. Vatandaşlarımıza kendilerinin can ve mal güvenliğinin sağlanması için uygulanan yasağa uydukları için teşekkür ederiz" ifadeleri kullanıldı

#Diyarbakır
#Sokağa çıkma yasağı
#Diyarbakır valiliği
8 yıl önce