|

Diz çökmeyiz

Türkiye dün 3 terör saldırısıyla sarsıldı. FETÖ’nün başarısız darbe girişimi sonrası terör ihalesi verilen PKK, Van ve Elazığ’da bomba yüklü araçlarla emniyet binalarını hedef aldı. Saldırılarda 4 polis ile 2 sivil şehit düştü, 248 kişi yaralandı. Bitlis’in Hizan ilçesinde ise teröristlerin EYP’li saldırıda ise 5 asker ile bir korucu şehit düştü.

Yeni Şafak
04:00 - 19/08/2016 Cuma
Güncelleme: 09:33 - 19/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi öncesi “Saldırmayın" talimatını verdiği PKK, darbe başarısız olunca saldırılarını artırdı. Terörist başı Fetullah Gülen'in CNN'de gizli mesaj yolladığı PKK, Diyarbakır ve Mardin'deki saldırılarının ardından Van ve Elazığ'da sahneye çıktı. Teröristler emniyet binalarına bomba yüklü araçlarla saldırı düzenledi. İki saldırının şoku geçmeden bir acı haber de Bitlis Hizan'dan geldi. Üç ildeki terör saldırısında 4 polis, 5 asker, 1 korucu ve 2 sivil şehit düştü. 5'i asker, 85'i polis 248 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.



BÜYÜK GÜRÜLTÜYLE PATLADI


Van'daki saldırının şokunu atlatılmadan Elazığ'dan ikinci saldırı haberi geldi. Elazığ'da İl Emniyet Müdürlüğüne PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 polis şehit düştü, aralarında sivillerin de bulunduğu 217 kişi yaralandı. Patlama sonucu Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarının dışında yaklaşık 2 metre derinliğinde ve 5 metre çapında çukur oluştu.



Böyle geldi




Elazığ'daki saldırının görüntüleri ortaya çıktı. Çayda Çıra Kavşağı'na gelen beyaz kapalı kasa minibüs, ara yoldan, Emniyet bahçesine girmeye çalıştığı görüldü. Minibüsün sağa dönmesinin ardından, patlama gerçekleşiyor.





MİNİBÜS BİNAYA GİRDİ


Valilikten yapılan açıklamada, dün saat 09.15'te transit minibüs tipi bombalı bir araçla Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne saldırı düzenlendiği bildirildi. Açıklamada, “Bomba yüklü araç, Emniyet Müdürlüğünün çevre duvarının dışında patlatılmıştır. Saldırı neticesinde, 3 emniyet mensubu şehit olmuştur" denildi.



MUŞ'TA BİR KADIN GÖZALTINA ALINDI


Patlama sonucu Elazığ Emniyet Müdürlüğü bahçe duvarının dışında yaklaşık 2 metre derinliğinde ve 5 metre çapında çukur oluştu. Patlamanın şiddetiyle bahçede bulunan Emniyet Müdürlüğü'ne ait araçlar alev alarak yanmaya başladı. Patlamayla birlikte Emniyet Müdürlüğü binasının kapı, pencere ve duvarları yıkılırken, içeride de büyük tahribat oldu. Bölgeye sevk edilen ambulanslarla kent merkezindeki kamu hastaneleri ile özel hastanelere götürülen yaralılar tedavi altına alındı. Patlamanın etkisiyle Malatya karayolunda ve seyir halindeki onlarca araçlarda büyük tahribatlar oluşurken, orta refüjdeki ağaçların da kökünden söküldüğü gözlendi. Hain saldırının ardından başlatılan soruşturmada Muş'ta bir kadın gözaltına aldı. Zanlının 2014 yılında Tunceli kırsalında terör örgütü PKK'ya katıldığı öğrenildi.





Polise bombalı araçla saldırı


Teröristler önceki gece Van'ın İpekyolu ilçesinde polis evi ve İki Nisan Polis Merkezine saldırdı. Bombalı araçla düzenlenen saldırıda polis memuru Hacı Ahmet Öztürk ile Faruk Tam (17) ve Dicle İdrak (19) şehit düştü. 20'si polis 73 kişi de yaralandı.





İlk saldırı haberi önceki gece Van'ın İpekyolu ilçesinden geldi. İpekyolu ilçesinde polis evi ve İki Nisan Polis Merkezinin bulunduğu binanın yakınına teröristlerce bırakılan patlayıcı yüklü araç infilak ettirildi. Vali Vekili Mehmet Parlak, Valilik binasında yaptığı açıklamada, terörist saldırının gece 23.15 sıralarında gerçekleştirildiğini bildirdi. Van Valisi İbrahim Taşyapan, “Saldırıda iki sivil vatandaşımız hayatını kaybederken, oradan geçmekte olan bir polis memurumuz da şehit oldu. 20'si polis olmak üzere 73 yaralımız var" dedi.



TERÖRİST YARALI YAKALANDI


Olayın ardından kent genelinde hava destekli operasyon başlatıldı. Patlayıcı yüklü aracı getirdiği tespit edilen PKK'lı M.O, yaralı olarak yakalandı. Zırhlı araç ve çok sayıda polis ekibinin katıldığı operasyonda bazı adreslere baskın yapan ekipler roketatar, M 16 silah ve dolu şekilde 3 şarjör, antitank mayını, roketatar mühimmatı, 126 kalaşnikof mermisi ve bomba yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi.





SANA DAMATLIK YAKIŞIRDI


Van'daki düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Öztürk'ün cenazesi Adana'da toprağa verildi. Şehidin nişanlısı Sevilay Gündüz de yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Nişanlısının polis şapkasını başına takan Gündüz, “Benim 1 ay sonra düğünüm vardı. Ona damatlık yakışırdı. Niye kefen giydirdiniz?" diyerek gözyaşı döktü. PKK'nın Van'daki hain saldırısında hayatını kaybeden iş arkadaşları Faruk Tam(17) ve Dicle İdrak(19)'ın cenazeleri yan yana defnedildi.



Alçaklık kamerada




İpekyolu'ndaki saldırı sonrası olay yeri yakınındaki düğün salonunda yaşananlar, kameraya yansıdı. Görüntülerde, salonda müzik eşliğinde halay çeken, aralarında damat ve gelinin bulunduğu, çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu grubun, patlama anındaki korku dolu anları yer alıyor. Halay çeken kişilerden bazılarının kırılan cam parçaları nedeniyle yaralandığı, kimilerinin ise çocuklarını alıp dışarı çıkmaya çalıştığı görülüyor.



#PKK
#Terör saldırısı
#Elazığ Emniyet Müdürlüğü
#FETÖ
8 yıl önce