|

Dualar Miraca yükseldi

Peygamber Efendimiz’in, bütün insanlığı temsilen Rabbinin yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesi dün gece idrak edildi. Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Savaşın ve zulmün kol gezdiği İslam coğrafyasında güven ve huzurun yeniden hakim olması, Müslümanların miraç değerlerini benimsemesiyle mümkün olacaktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/04/2017 Pazartesi
Güncelleme: 01:37 - 24/04/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Dualar Miraca yükseldi​​
Dualar Miraca yükseldi​​

Recep ayının 27. gününün gecesinde gerçekleşen Peygamber Efendimiz’in kutlu yürüyüşü Miraç Gecesi tüm İslam aleminde idrak edildi. Duaların semaya ulaştığı kutlu gecede camiler dolup taştı.

BARIŞA VESİLE OLSUN

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Miraç Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Sadece İslam dünyasının değil, bütün bir insanlığın yücelmesine ve yükselmesine engel teşkil eden problemler ancak miraç değerleriyle aşılacaktır. İnsanlık, ahlakına, hukukuna, sorumluluğuna kısacası insanlığına sahip çıktığında yeryüzünün şerefli halifesi olacaktır” ifadelerini kullandı. Kandilin yüreklerdeki imanı ve topraklardaki emanı güçlendiren, millet, ümmet ve insanlık alemi için hayra, huzura, barışa vesile olan bir gece olmasını Cenabı Hakk’tan niyaz ettiğini belirten Prof. Dr. Görmez, bütün müminlerin Miraç Gecesi’ni tebrik etti.


HER ADIMDA O'NA YAKLAŞMALI

“Miraç, Sevgili Peygamberimizin Allah’ın izni ve keremiyle önce Mescid-i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya, oradan da sonsuz kudretin ayetlerini müşahede etmek üzere semaya yükseltildiği yolculuktur" diyen Görmez, "Miraç, Rabb’imizden gelen davete icabet ederek her adımda O’na yaklaşmanın adıdır. Alnı secdeye her değdiğinde miracı yaşayan mümin, bu kutlu yolculuğun mesajına aşina olmalı, hayatının bütün katmanlarında manevi inkişafın yollarını aramalıdır” dedi.


#Miraç Gecesi
#Diyanet İşleri Başkanı
#Mehmet Görmez
7 yıl önce