|

Düelloda gülen yok: 2-2

Ligin yeni ekibi Ankaragücü ile deplasmanda karşılaşan Trabzonspor, haftaya Galatasaray ile yapacağı derbi öncesi son derece önemli bir 2 puandan oldu. Bordo-mavililer, Novak ile öne geçse de Faty skora dengeyi getirdi. Fırtına, Rodallega ile yeniden üstünlüğü ele alsa da uzatmalarda sahne alan Mokhtar skoru ilan etti. Trabzonspor, ilk 3 haftayı 5 puan kayıpla geçti.

Haber Merkezi
04:00 - 26/08/2018 Pazar
Güncelleme: 04:08 - 26/08/2018 Pazar
Yeni Şafak
Trabzonspor, dün Başkent deplasmanında karşılaştığı ligin yeni ekibi Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı
Trabzonspor, dün Başkent deplasmanında karşılaştığı ligin yeni ekibi Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı

Süper Lig’de geçen hafta evinde Sivasspor’u yenerek ikinci haftada 3 puanla tanışan Trabzonspor, dün Başkent deplasmanında karşılaştığı ligin yeni ekibi Ankaragücü ile 2-2 berabere kaldı. Bordo-mavililerin ilk 3 haftadaki puan kaybı 5 oldu. 19. dakikadaki Trabzon atağında, sağdan ceza alanına giren Yusuf’un dar açıdan yaptığı vuruşta, kaleci Hopf topu kornere çeldi. 28. dakikada Sosa’nın soldan kullandığı serbest vuruşta Yusuf’un kafayla aşırdığı topa altıpas içinde yine kafayla vuran Novak, topu ağlarla buluşturdu: 0-1. 43’te Ankaragücü skora denge getirdi. Erdem’in sağ kanattan pasıyla penaltı noktası üzerinde uygun durumda topla buluşan Faty, düzgün vuruşla takımına beraberliği getiren golü kaydetti: 1-1.

GOLLER YİNE KARŞILIKLI GELDİ

51. dakikada sol kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan El Kabir kaleye şutunu çekti. Savunma oyuncularından seken topu takip eden Onur Kıvrak kornere tokatladı. 61’de ceza sahası dışı sağ çaprazında kazanılan serbest vuruş için topun başına geçen Yusuf’un doğrudan kaleye şutu ağlarla buluşmak üzereyken kaleci Hopf kornere çeldi. 80. dakikada sağdan gelişen atakta Yusuf Yazıcı’nın kısa pasıyla topla buluşan Olcay Şahan bekletmeden ceza sahası içine yerden çıkardı. Penaltı noktasının hemen yanından Rodallega gelişine sert vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-2. 90+1’de kaleci Onur’un uzaklıştarmaya çalıştırdığı topu takip eden Mokhtar altıpas içinden ağları buldu: 2-2.

Kalkavan golde hata yaptı

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman, karşılaşmanın ardından maçın hakemi Mete Kalkavan’a eleştiride bulundu. Karaman, “2 puan kaybettiğimiz için üzgünüm. İkinci gol öncesinde verilen faul kararında tıpkı Abdulkadir’e gösterilen sarı kart gibi Mete hocanın hata yaptığını düşünüyoruam. Pozisyonda faul var ama faulü bizim almamız gerekir ve rakibe sarı kart gösterilmesi gerekir. Dirseğe vuran, oyuncumuzu kambura yatmak zorunda bırakan rakip oyuncudur. Dolayısıyla yorum hatası yaptı. Bu hata oyuncuların göstermiş olduğu emeğin, alın terinin karşılığı olarak gelmesi gereken 2 puanın önüne geçti. Bu konuda üzgünüm” dedi.

#Trabzonspor
#ANkaragücü
6 yıl önce