|

Dünyanın en dayanıklı materyali 3B yazıcılara entegre edildi

3 boyutlu yazıcı teknolojisi hayatımızın birçok alanında karşımıza çıkıyor. Araştırmacılar dünyanın en güçlü materyallerinden biri olan grafeni 3 boyutlu yazıcılara entegre etmeyi başardı. Bu gelişmeyle beraber grafen endüstriyel alanlarda kullanılabilecek.

Yeni Şafak
11:44 - 25/08/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:49 - 25/08/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Grafen
Grafen

Bilim insanları 3 boyutlu yazıcı teknolojisinin gücüne ve kullanılabilir olmasına oldukça güveniyor ve bu teknolojiyi geliştirmeye devam ediyor. Elektriği ve ısıyı çok iyi iletmesinin yanı sıra son derece hafif ve dayanıklı olan grafenin 3 boyutlu yazıcılara entegre edilmesi oldukça iyi sonuçlar ortaya çıkaracağa benziyor.

  • Virginia Tech ve Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı ekibi tarafından geliştirilen 3 boyutlu baskı ve grafen birleşimi, teoride herhangi bir şekle veya boyuta ait bir grafen nesnesi üretmek anlamına geliyor. Yüksek ısı ve elektrik iletkenliği taşıyan grafen, buna ek olarak; batarya geliştirme, havacılık, ısı yönetimi, sensörler ve kataliz dahil birçok endüstride aranılan bir materyal olarak öne çıkıyor.

Grafen ve 3 boyutlu baskı üretimi üzerine çalışmalar yapan bilim insanları, çeşitli sınırlara takılmıştı. Çünkü maddenin çok sert olması bu işleme engel oluyordu. Ancak tüm bu zorluklar aşılarak grafen istenilen yapıya getirildi. Neredeyse istenilen her maddenin üretilebileceği belirtiliyor. Bu gelişmeyle hafif ve sağlam bir madde olan grafen hayatımızda daha çok kullanılabilecek.


#Grafen
#teknoloji
#bilim
6 yıl önce