|

e okul giriş lise tercih robotu- MEB 2017 Lise tercih robotu sayfası

E okul lise tercih robotu ekranını haberimizden görebilirsiniz. MEB tarafından açıklanan YEP sonuçlarının ardından öğrenciler tercihler için araştırmalara başladı. E Okul sistemi üzerinden lise tercih robotunu kullanarak detaylara ulaşabilirsiniz.

Yeni Şafak
22:32 - 1/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 22:34 - 1/07/2017 Cumartesi
Diğer
​e okul lise tercih robotu- MEB 2017 Lise tercih robotu sayfası
​e okul lise tercih robotu- MEB 2017 Lise tercih robotu sayfası

E Okul lise tercih robotu için hemen tıkla. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından dün ilan edilen TEOG Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) ardından öğrenciler de kontenjan ve yüzdelik dilimleri öğrenmeye başladı. 8. sınıf öğrencilerinin liselere kayıt yapabilmesi için tercih işlemleri yapılacak. Tercihler öncesinde hem veliler hem de öğrenciler e Okul sistemi üzerinden lise tercih robotunu kullanarak detayları öğrenebiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri kapsamında öğrencilere lise için tercih robotunu hizmete sundu.

Öğrenciler, tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve yüzdelik dilimlere göre listeleme yapabilecek.

Bakanlığın internet sitesindeki duyuruya göre, 8. sınıf öğrencilerinin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri kapsamında öğrenciler ve veliler "e-okul.meb.gov.tr" adresi üzerinden hizmete sunulan tercih robotunu kullanarak sağlıklı tercih yapabilecek.

Tercih robotunda okul türleri, il, ilçe ve yüzdelik dilimlere göre listeleme yapılabilecek. Ayrıca bilgilendirme amaçlı olarak da yüzdelik dilimin daha altında ve üstündeki değerlerle de tercih listeleri oluşturulabilecek.


Her türlü detay mevcut

Öğrenciler, tercih listesinde okulların yüzdelik dilimleri, türü, öğretim şekli, kontenjanı, yabancı dil ve pansiyon durumu gibi detaylı bilgileri de inceleyebilecek.

Bilinçli tercih yapılması için yönlendirme amacıyla hazırlanan robotun, öğrenciler için bağlayıcılığı bulunmuyor.

Öğrenci ve velilere danışmanlık hizmeti verilmesi amacıyla 81 ilde kurulan tercih danışmanlığı komisyonlarındaki rehber öğretmenler, e-okuldaki tercih robotlarından yararlanacak.

#E Okul
#Lise tercih robotu
#MEB
#TEOG
#Lise tercihleri
#Eokul giriş
7 yıl önce