|

E-okul girişi yapmak ve Eğitim bilgilerinizi görmek için tıklayınız

E-okul girişi yapmak için haberimizden yararlanabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) son yıllardaki en önemli projelerinden biri olan e-okul ile eğitim ile ilgili bilgilerinizi görebilirsiniz. E-okul şifrenizi unuttuğunuz takdirde yapmanız gereken işlemleri de buradan öğrenebilirsiniz. İşte detaylı bilgiler.

Yeni Şafak
21:17 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 18:28 - 5/08/2016 Cuma
Diğer
E-okul

girişi yaparak eğitim bilgilerinizi görüntüleyebilirsiniz. Özellikle velilerin de yakından takip ettiği e-okul veli bilgilendirme sistemi (vbs) ile ilgili ayrıntılı açıklamaları haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Okulların açılmasına artık az bir zaman kaldı. Öğrenciler yaz tatilinin ardından yeni eğitim öğretim yılına girecek. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından geliştirilen e-okul sistemi ile merak ettiğiniz eğitim bilgilerinizi öğrenebilirsiniz. E-okul şifre işlemlerini ve daha fazlasını buradan sizlere aktarıyoruz. İşte tüm detaylar.



ekranı için tıkla



E-okul girişi nasıl yapılır?


E-Okul

girişi yapmak oldukça kolaydır. İlk yapmanız gereken yukarıda verdiğimiz bağlantıya tıklamanız. Daha sonra açılan sayfadaki 'öğrenci kimlik no' , 'Öğrenci okul no' ve yan tarafında çıkan resimdeki rakamları yazarak giriş tuşuna basmanız gerekiyor. Ardından karşınıza gelen ekranda öğrenciyi doğrulamak ve sorulan sorulara göre T.C kimlik no üzerindeki bilgileri girmeniz gerekecek. Bu işlemlerin ardından

e-okul

öğrenci sayfasına girişini tamamlamış oluyorsunuz.



E-Okul, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) projesi kapsamında 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi web yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bir sistemdir. Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilmektedir.






E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?


E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.



E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.



E-Okul Şifre alma işlemleri neler?


E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.



E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;



Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.



Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.



Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.



Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;



Devamsızlık durumu,



Sınav, proje ve davranış notları,



Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,



Gelişim raporları,



Karne notları.



E OKUL VBS sistemini oldukça basittir. Veliler öğrencilerin not durumunu ve devamsızlık gün sayısını takip etmek için hazırlanan güzel bir programıdır. E –okul veli bilgilendirme sistemi ile hangi işlemler yapılabilir ve ne gibi bilgilere ulaşmak mümkün.



E-okul uygulamasına web üzerinden ve mobil uygulamasını akıllı telefonlara indirip kullanmak oldukça kolay. E- okul mobil uygulaması için Google Store mağazından ücretsiz olarak indirebilirsiniz.



E-okul uygulamasının ne olduğunu özetleyecek olursak, e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.



MEB MOBİL BİLGİ SERVİSİ ÜYELİĞİ NASIL YAPILIR?


MEB Mobil Bilgi Servisinden yararlanmak isteyen kullanıcıların cep telefonlarından eğitim bilgilerini almak istediği öğrencinin T.C. kimlik numarasını yazarak 8383'e göndermesi gerekmektedir. sonrasında T.C. kimlik numarasını yazdığının öğrencinin bilgileri SMS olarak cep telefonunuza gelmeye başlayacaktır.



Bu sayfada uyruğu T.C. olan öğrenciler için yeni kayıt yapabilirsiniz.



T.C Kimlik No:

Bu alana öğrenciye ait TC Kimlik numarasını girdikten sonra kırmızı ok ile gösterilen butona tıkladığınızda öğrenciye ait adı, soyadı, baba adı, doğum yeri ve doğum tarihi bilgileri İçişleri Bakanlığından otomatik olarak gelecektir. Kişinin TC kimlik numarası yazılıp ilgili butona basıldığında sistem tarafından yaş kontrolü yapıldıktan sonra öğrencinin bilgileri öğrenci işlemleri modülünde bulunan Nüfus Cüzdanı Bilgileri (IOGO2003), Babanın Nüfus Cüzdanı Bilgileri (IOGO2005), Annenin Nüfus Cüzdanı Bilgileri (IOGO2006), Kardeşinin Bilgileri (IOGO2007) ekranlarına gelecektir.



Sınıfı/Şubesi:

Öğrenciyi kaydedeceğiniz sınıf ve şube bilgisini gireceğiniz alandır.



Yabancı Dil:

Öğrenciye ait yabancı dil bilgisi gireceğiniz alandır.



Okul Numarası:

Öğrencinin okul numarasını gireceğiniz alandır.



Veli Bilgileri altında bulunan alanlar;


Veli Uyruğu:

Öğrenci velisinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.



Veli Kimlik No:

Eğer öğrenci velisi yabancı uyruklu ise veli kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana veliye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.



Baba Bilgileri altında bulunan alanlar;


Baba Uyruğu:

Öğrencinin babasının uyruğunu seçebileceğiniz alandır.



Baba Kimlik No:

Eğer öğrencinin babası yabancı uyruklu ise baba kimlik no alanı doldurulmayacaktır, sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana babaya ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.



Anne Bilgileri altında bulunan alanlar;


Anne Uyruğu:

Öğrencinin annesinin uyruğunu seçebileceğiniz alandır.



Anne Kimlik No:

Eğer öğrencinin annesi yabancı uyruklu ise anne kimlik no alanı doldurulmayacaktır sistem bu kişi için otomatik olarak kimlik numarası üretecektir. Eğer T.C uyruklu ise bu alana anneye ait TC Kimlik numarasını girmeniz gerekmektedir.



Öğrenci Ders ve Sınıf Bilgileri altında bulunan alanlar;


Sınıfı/Şubesi:

Öğrenciyi kaydedeceğiniz sınıf ve şube bilgisini gireceğiniz alandır.



Yabancı Dil:

Öğrenciye ait yabancı dil bilgisi gireceğiniz alandır.



Okul Numarası:

Öğrenciye verilecek okul numarasını gireceğiniz alandır.




E-OKUL MODÜLÜ İLE NELER ÖĞRENİLİR


e-Okul modülünü kullanan kullanıcılar sistemde şu bilgilere ulaşabilirler;



- Devamsızlık durumu



- Sınav sonuçları



- Şube başarı ortalaması



- Karne notları



- Sınav tarihleri



- Aldığı belgeler



- Yıl sonu notları



- Haftalık ders programı



- Sınıf bilgileri



- Nakil durumu



-Öğrencinin okuduğu kitaplar



-Duyurular



E-Okul Mobil Uygulaması nedir?


E okul mobil uygulaması farklı işletim sistemlerine göre hazırlanmıştır. Bu açıdan kişilerin işletim sistemlerine göre uygulama marketlere giriş yaparak uygulamayı indirmesi gerekir. İndirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından e okul mobil uygulaması otomatik olarak cihazlara kurulacaktır. Kurulum işleminin bitmesi ile birlikte ise herhangi bir sorun yaşamadan giriş yapılarak bilgi sağlanabilir. E okul mobil uygulaması aracılığıyla da yine öğrencilerin okuldaki tüm durumları hakkında bilgi sağlanacaktır. Özellikle ders notları bölümü yoğun bir kullanım alırken, veli ya da öğrencilerin ders notlarını takip etmek için e okul mobil uygulamasındaki notlar bölümünü de kullanabilir. E okul mobil uygulamasının kullanımından indirime işlemlerine kadar hiçbir bölümünde ücret istenmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan sistem sayesinde her zaman öğrencilerin takibinin yapılarak, okul hakkında bilgi alınması sağlanmıştır. Eğer sizler de akıllı cep telefonları ya da tablet kullanıyorsanız mobil uygulamayı cihazlarınıza indirebilirsiniz. Belirli aralıklarla güncellemesi yapılan uygulamanın güncellemelerinin de takip edilerek gerektiği zamanlarda cihazlara yüklenmesi önemlidir. Böylece sorun yaşanmadan sistem sürekli kullanılabilir.



E-okul VBS uygulaması ile veliler ve öğrenciler, 1'inci sözlü sınavı, 2'inci sözlü sınavı, 1.yazılı sınavı, 2.yazılı sınavı, 3'üncü yazılı sınavı, proje ödevleri, TEOG sınav giriş yerleri bilgileri. Ve ayrıca TEOG sınav sonuçları, okulda devamsızlık gün sayısı, takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi, davranış notları, karne not bilgisi, sınav sonuçları, şube başarı ortalaması, sınav tarihleri, aldığı belgeler, yıl sonu notları, haftalık ders programı, sınıf bilgileri, nakil durumu gibi bilgilere ulaşabilirler.


#E-okul
#VBS
#Eokul veli bilgilendirme sistemi
#MEB
#E-okul şifre
8 yıl önce