|

E-Okul VBS giriş- eokul ile 2017-2018 eğitim yılı öğrenci bilgileri sorgulama

E-Okul VBS ekranına giriş yaparak öğrenciler hakkındaki eğitim bilgilerini görebilirsiniz. 2017-2018 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala veliler de öğrencilerin eğitim bilgilerini kontrol etmeye başladı. EOkul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne (VBS) giriş yapmak ve detayları sorgulamak için sayfamızdan faydalanabilirsiniz.

Yeni Şafak
17:09 - 11/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:27 - 11/09/2017 Pazartesi
Diğer
​E-Okul VBS giriş- eokul ile 2017-2018 eğitim yılı öğrenci bilgileri sorgulama
​E-Okul VBS giriş- eokul ile 2017-2018 eğitim yılı öğrenci bilgileri sorgulama

E-Okul VBS girişi yapmak ve öğrencilerin eğitim bilgilerini görüntülemek için hemen tıkla. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından belirlenen takvime göre, okullar 18 Eylül'de yeni eğitim yılına başlayacak. Okulların açılmasıyla birlikte de en çok kullanılan sistemlerin başında da eOkul geliyor. Hem velilerin, hem öğrencilerin hem de yöneticilerin sıkça kullandığı e-Okul ile eğitim alanındaki bir çok işlem kısa sürede yapılabilirken aynı zamanda öğrencilerin detaylı bilgileri de yer alıyor. Sizler de eOkul sistemine giriş yapmak ve öğrencilerin eğitim bilgilerini sorgulamak için sayfamızda paylaştığımız bağlantıyı kullanabilirsiniz.

e-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

e-Okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularına girilmektedir.

e-Okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

e-Okul şifre alma işlemleri neler?

e-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyerek e-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

e-Okull veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz; Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler; Devamsızlık durumu, Sınav, proje ve davranış notları, Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi, Gelişim raporları, PYBS sınav bilgileri, nakil bilgileri, Karne notları.

E Okul Mobil Uygulaması nedir?

E okul mobil uygulaması farklı işletim sistemlerine göre hazırlanmıştır. Bu açıdan kişilerin işletim sistemlerine göre uygulama marketlere giriş yaparak uygulamayı indirmesi gerekir. İndirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından e okul mobil uygulaması otomatik olarak cihazlara kurulacaktır. Kurulum işleminin bitmesi ile birlikte ise herhangi bir sorun yaşamadan giriş yapılarak bilgi sağlanabilir. E okul mobil uygulaması aracılığıyla da yine öğrencilerin okuldaki tüm durumları hakkında bilgi sağlanacaktır. Özellikle ders notları bölümü yoğun bir kullanım alırken, veli ya da öğrencilerin ders notlarını takip etmek için e okul mobil uygulamasındaki notlar bölümünü de kullanabilir. E okul mobil uygulamasının kullanımından indirime işlemlerine kadar hiçbir bölümünde ücret istenmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan sistem sayesinde her zaman öğrencilerin takibinin yapılarak, okul hakkında bilgi alınması sağlanmıştır. Eğer sizler de akıllı cep telefonları ya da tablet kullanıyorsanız mobil uygulamayı cihazlarınıza indirebilirsiniz. Belirli aralıklarla güncellemesi yapılan uygulamanın güncellemelerinin de takip edilerek gerektiği zamanlarda cihazlara yüklenmesi önemlidir. Böylece sorun yaşanmadan sistem sürekli kullanılabilir.

Giriş Kodu: Giriş kodu alanına, bu alanın üstünde bulunan rakamı yazınız. Her bağlantıda bu rakam değişecek ve yeni rakamı bu kutucuğa yazmanız gerekecektir.

Kullanıcı Adı: İlgili birimce verilmiş olan verilmiş olan Kullanıcı Adını ilgili kutucuğa yazınız.

Şifre: İlgili birimce verilmiş olan şifreyi bu kutucuğa yazmanız gerekmektedir.

Giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda e-okul Modülleri görülmektedir. Bu kısımda kullanıcı; şifre değişikliği yapabilir, e-okul haberlerine ya da diğer bilgilere erişebilir.

Şifre Değişikliği: Bu seçeneği tıkladığınızda yeni bir sayfa açılacaktır. Açılan bu sayfada şifre değişikliği yaparken dikkat etmeniz gereken kurallar sıralanmıştır.

Eski Şifreniz: İlgili birimce verilmiş olan şifreyi bu kutucuğa yazmanız gerekmektedir.

Yeni Şifreniz: Bundan sonra kullanmak istediğiniz şifreyi yazacağınız alandır.

Yeni Şifreniz (Tekrar): Sistemin yeni şifrenizi doğrulaması için yeni şifrenizi bu alana tekrar yazmanız gerekmektedir.

MEB 2017-2018 Çalışma takvimi

Gelecek eğitim öğretim yılının çalışma takvimi yayımladı. Buna göre 2017-2018 eğitim öğretim yılı, 18 Eylül 2017 Pazartesi başlayacak, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

Millî Eğitim Bakanlığınca, gelecek eğitim öğretim yılının çalışma takvimini hazırlandı. Buna göre, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim ve öğretim kurumlarında 2017-2018 eğitim öğretim yılı,18 Eylül 2017 Pazartesi başlayacak, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek.

Hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.

#MEB
#E-OKUL
#VBS
#Eokul vbs giriş
7 yıl önce