|

Emlak vergisi sorgulama ve ödeme - Emlak Vergisi için son gün 31 Mayıs!

Emlak vergisi sorgulaması yapmak ve internetten ödeme işlemleri için haberimizdeki bilgilerden faydalanabilirsiniz. Emlak vergisi için son gün 31 Mayıs olduğu hatırlatıldı. Vatandaşların cezai işleme maruz kalmaması için ödemeleri 31 Mayıs Salı gününe kadar ödemeleri gerekiyor. İşte emlak vergisi sorgulama ve ödeme işlemleri.

Yeni Şafak
17:08 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:02 - 30/05/2016 Pazartesi

Emlak vergisi sorgulaması yapmak ve internet üzerinden ödeme işlemini gerçekleştirmek için buradaki açıklamaları inceleyebilirsiniz. Emlak vergisi ödemeleri için son gün 31 Mayıs olarak açıklandı. Vatandaşlar vergi borçlarının olup olmadığını ve varsa ödeme işlemlerini Gelir İdaresi Başkanlığı'nın internet adresinden gerçekleştirebilirler. Emlak vergisi sorgulama ve ödeme için aşağıda verdiğimiz linkleri kullanabilirsiniz. İşte detaylı bilgiler.



için tıkla



için tıkla



Emlak Ve Çevre Vergisi Ödemlerinde Son Gün 31 Mayıs


EMLAK VERGİSİ ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU


1 Mart tarihinde başlayacak Emlak Vergisi ödemeleri 31 Mart tarihine kadar devam edecek.Eğer emlak vergisi muafiyetiniz hakkında bilginiz yoksa ve emlak vergisi ödemesi yaptıysanız emlak vergisi ödeme tutarınız belediye tarafından iade ediliyor. İade için belediye yaptığınız müracaatların sonunda düzeltilme yapılmaması ya da 60 gün içinde dilekçeye yanıt verilmemesi sonucunda Belediye Başkanlığı'na hitaben şikayet yolu ile düzeltme dilekçesi veriliyor. Belediye Başkanlığı'ndan 60 gün içinde yanıt gelmez ya da olumsuz yanıt gelirse takip eden 30 gün içinde vergi mahkemelerine dava açabilirsiniz.




EMLAK VERGİSİ ÖDEME İÇİN GEREKLİ BELGELER


Emlak bildirimi için gerekli belgeler şu şekilde;


Tapu fotokopisi,


Binalar için yapı kullanma izin fotokopisi,


Binanın bulunduğu adres (mahalle, sokak ve numarası)


Beyan sahibinin ikamet ve arsa işyeri adresi,


Vergi numarası ve T.C. kimlik numarası




EMLAK VERGİSİ NEDİR


Emlak vergisi, taşınmaz mal varlığından alınan vergi. Genelde arazi ve bina gibi mal varlığına uygulanan emlak vergisi, bazı ülkelerde sanayi ve tarım araçları, mal stokları ile otomobil, mücevher, mobilya, zanaat araçları gibi taşınır malları, ipotekli borç senedi, irad senedi, tahvil ve hisse senetleri gibi değerli kağıtları da kapsar. Birçok ülkede yerel yönetimlerce toplanır ve önemli bir gelir kaynağı oluşturur.




Pamukkale'de Gezici Vezne Hizmeti Başladı

Pamukkale Belediyesi, ilçede özellikle merkeze uzak olan mahallelerde vatandaşların emlak, çevre temizlik, ilan reklam vergisi gibi belediyeye yapılacak her türlü ödemelerini kolaylıkla yapabilmeleri için gezici vezne hizmetini devreye soktu.


Pamukkale Belediyesi,ilçede vatandaşlara büyük kolaylık sağlayan önemli bir hizmeti daha vermeye başladı. 68 mahalle ve 331 bin nüfusa sahip Pamukkale İlçesinde, özellikle merkeze uzak olan mahallelerde vatandaşın belediyeye yapacağı emlak vergisi, çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi gibi ödemeleri için gezici vezne belirlenen plan çerçevesinde mahalle mahalle dolaşmaya başladı. Daha önce ödemeler için merkeze kadar gelmek zorunda kalan vatandaşlar ise uygulamadan son derece memnun. Gezici vezne hizmetiyle vatandaşlar zaman kaybı yaşamazken, ödemelerini de cezai duruma düşmeden gerçekleştirebiliyor.


İlçede her alanda vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalıştıklarını vurgulayan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Yönetim tarzımız gereği olarak emanetini üstlendiğimiz hemşerilerimizin bilinir belediyecilik hizmetinin yanında sosyal belediyecilik gereklerini de yerine getirme gayreti içerisindeyiz. Yaptığımız tüm çalışmalar ve hizmetler vatandaş odaklı. İlçemiz geniş bir coğrafyaya sahip. Hem vatandaşlarımızın yaşayacağı zaman kaybının önüne geçtik hem de ödemelerini gecikmeye düşmeden yapabilmeleri imkanını sunmuş olduk. Gezici veznemizin gün gün nerede olacağını belirledik. İnşallah kısa zaman içinde vatandaşlarımızın alışkanlığının artmasıyla bu hizmetimizde etkin olarak kullanılacak. Gezici veznemizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.


İzmit Belediyesi'nde Hafta Sonu Vergi Mesaisi Var

İzmit Belediyesi'nde son ödeme tarihi 31 Mayıs Salı günü olan Emlak Vergisi ve işyeri Çevre Temizlik vergisi nedeniyle hafta sonu mesai yapılacak.


İzmit Belediyesi'nin Mali Hizmetler Müdürlüğü Gelir Birimi'nden yapılan açıklamada, 28 Mayıs Cumartesi ve 29 Mayıs Pazar günleri 8.30-17.30 saatleri arasında mesai yapılacak. Yetkililer, mükelleflerin vergilerini Cumartesi ve Pazar günleri Belsa'daki İzmit Belediyesi Gelir Birimi'ne, İzmit Kaymakamlığı'ndaki ödeme noktasına, Alikahya, Kuruçeşme ve Bekirdere Mevlana Kültür Merkez'indeki veznelere ödeyebileceklerini bildirdiler.


İzmit Belediyesi Yetkilileri, mükellefler için alternatif ödeme seçenekleri de bulunduğunu belirterek" vatandaşlar vergilerini Ziraat Bankası Kocaeli Merkez Şubesi TR89 0001 0001 6336 6765 165 001 IBAN nolu hesaba, Halkbank ve Denizbank'ın tüm şubelerine, 111297 nolu posta çeki hesabına EFT veya havale yolu ile yatırabilecekleri gibi internet ortamından www.izmit.bel.tr adresine girerek de yapabilirler" dediler. Vergi mükellefleri Gelir Birimi'nde kredi kartıyla da ödeme yapabiliyor.




Emlak Vergisi ve işyerlerine ait Çevre Temizlik Vergisinin ilk taksiti için ödemeler 31 Mayıs 2016 günü sona erecek.



Yunusemre ilçesine ait Emlak Vergisi ve işyerlerine ait Çevre Temizlik Vergilerinin 1. taksitinin ödemeleri ay sonu itibari ile sona eriyor. Son gün olan 31 Mayıs Salı günü öğle arasında da hizmet verecek olan vezneler, mesai saati sonuna kadar açık olacak. Vatandaşların herhangi bir cezai işleme maruz kalmaması için ödemelerini 31 Mayıs Salı günü 17.00'ye kadar yapmaları gerektiği ifade edildi.


Ödeme yapmak isteyen vatandaşların, Yunusemre Belediyesi'nin internet sitesi içindeki e-belediye uygulamasından borçlarını sorgulayıp ödemelerini yine internet üzerinden yapabileceği belirtilirken ayrıca belediyenin banka hesabına da yatırabileceği ve Yunusemre Belediyesi veznelerine giden vatandaşların da nakit veya kredi kartı ile ödeme yapabileceği belirtildi.

#Emlak vergisi
#Emlak vergisi sorgulama
#Emlak vergisi ödeme
#GİB
#Emlak vergisi son gün 31 mayıs
8 yıl önce
default-profile-img