|

eOkul vbs giriş-MEB okul kayıtları durumu E Okul ile öğren

eOkul veli bilgilendirme sistemi (vbs) girişi yapmak için sayfamıza bakabilirsiniz. MEB kapsamında geliştirilen E Okul ile okul kayıt durumları ve eğitim bilgileriyle ilgili tüm detayları görebilirsiniz. İşte eOkul giriş ekranı ve ayrıntılı açıklamalar.

Yeni Şafak
17:53 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:57 - 19/07/2017 Çarşamba
Diğer
​eOkul vbs giriş-MEB okul kayıtları durumu E Okul ile öğren
​eOkul vbs giriş-MEB okul kayıtları durumu E Okul ile öğren

eOkul veli bilgilendirme sistemi (vbs) giriş ekranını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Başta veliler olmak üzere hem öğrencilerin hem de okul yönetiminin sıkça kullandığı e-okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencilerin eğitim hakkındaki ayrıntılı bilgilerine ulaşılabiliyor. eOkul girişi yaparak okul kayıt sonuçları, karne notları, sınav sonuçları, başvurular ve daha bir çok işlem yapılabiliyor. E-Okul girişi yapmak ve detayları görüntülemek için sayfamızda paylaştığımız bağlantıyı kullanabilirsiniz.



8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan ve Açık Öğretim Ortaokulunda mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir. Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak
internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılması gerekiyor

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacak.

internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.

Tercih işlemleri, Bakanlığımız
veya
internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 14-24 Temmuz 2017 (en geç saat 17.00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

İnternet üzerinden tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1'deki “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” na bağlı kalarak veli adına yapacaktır (en geç 24 Temmuz 2017 saat 17.00'ye kadar).

OKUL TERCİH KODU MUTLAKA YAZILMALI

Açık öğretim ortaokulu öğrencileri ile yurt dışından sınava giren öğrencilerden tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar, Ek-2'de yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formunu APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderecektir. (en geç 24 Temmuz 2017 saat 17.00'ye kadar). Birden fazla tercih formu gönderilmeyecektir. Tercih formunda okul tercih kodu mutlaka yazılacaktır.

Okul tercih kodu olmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır. Bu öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil başvurularını da “Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirmeye Esas Nakil Başvuru Ekranı” üzerinden
adresinden yapacaklar ve başvuru çıktıları APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderilecektir.

Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir örgün ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir. Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır.

Öğrencinin tercih başvurusunun yerleştirme işlemlerine dâhil edilmemesi için mutlaka veli isteğine göre okul müdürlüğünden iptal işlemi yapılması gerekmektedir. Tercih Başvuru Durumu “İptal” olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dâhiledilmeyecektir.

OKUL MÜDÜRÜ VE VELİ BİRLİKTE SORUMLU

Tercihlerin, tercih ve yerleştirme e-kılavuzuna uygun olarak elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.

Elektronik ortamda onaylanan “Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu” nun çıktısı alınarakokul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, ile
adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.
E-Okul ile hangi sorgulamalar yapılır?

E-okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir. E-okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

e-Okul ile ne yapabilirsiniz?

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile birçok şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Okulla ilgili tüm gelişmeleri ve ortak sınavları da e-Okul üzerinden öğrenebilirsiniz.

Kısaca bahsedilecek olursa:

Karne notları

Devamsızlık sorgulamaları

TEOG sonuçları

Yazılı sonuçları

Sözlü sonuçları

Haftalık ders programları ve bununla ilgili tüm bilgileri e-Okul üzerinden temin edebilirsiniz.

e-Okul nedir ve nasıl giriş yapılır?

e-Okul MEB tarafından velileri bilgilendirmek amaçlı kurulmuş bir portaldır. Bu portal üzerinde iki ayrı giriş bulunmaktadır. Yönetim Paneli ve Veli Bilgilendirme Paneli olarak iki ayrı oluşturuldu.

Veliler kendilerine ait olan kısımdan giriş yaparak yukarıdaki saydığımız özellikleri gerçekleştirebilirken, öğretmenler ise “Yönetim Paneli” üzerinden giriş yaparak öğrencilerle ilgili bilgileri sisteme aktarabiliyorlar.

e-Okul’a giriş yapmak ise oldukça basittir.

Giriş için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekmektedir.

- “Resimdeki Rakamlar” girilmeli

- “Öğrenci T.C. Kimlik Numarası”

- “Öğrencinin T.C. kimlik numarası”

Bu alanları doldurarak sizler için oluşturulmuş bilgi sayfasına ulaşabilirsiniz. e-Okul’u aynı zamanda mobil cihazlarınızdan da indirerek kullanabilirsiniz.

E Okul Mobil Uygulaması nedir?

E okul mobil uygulaması farklı işletim sistemlerine göre hazırlanmıştır. Bu açıdan kişilerin işletim sistemlerine göre uygulama marketlere giriş yaparak uygulamayı indirmesi gerekir. İndirme işlemlerinin tamamlanmasının ardından e okul mobil uygulaması otomatik olarak cihazlara kurulacaktır. Kurulum işleminin bitmesi ile birlikte ise herhangi bir sorun yaşamadan giriş yapılarak bilgi sağlanabilir. E okul mobil uygulaması aracılığıyla da yine öğrencilerin okuldaki tüm durumları hakkında bilgi sağlanacaktır. Özellikle ders notları bölümü yoğun bir kullanım alırken, veli ya da öğrencilerin ders notlarını takip etmek için e okul mobil uygulamasındaki notlar bölümünü de kullanabilir. E okul mobil uygulamasının kullanımından indirime işlemlerine kadar hiçbir bölümünde ücret istenmemektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan sistem sayesinde her zaman öğrencilerin takibinin yapılarak, okul hakkında bilgi alınması sağlanmıştır. Eğer sizler de akıllı cep telefonları ya da tablet kullanıyorsanız mobil uygulamayı cihazlarınıza indirebilirsiniz. Belirli aralıklarla güncellemesi yapılan uygulamanın güncellemelerinin de takip edilerek gerektiği zamanlarda cihazlara yüklenmesi önemlidir. Böylece sorun yaşanmadan sistem sürekli kullanılabilir.Giriş Kodu: Giriş kodu alanına, bu alanın üstünde bulunan rakamı yazınız. Her bağlantıda bu rakam değişecek ve yeni rakamı bu kutucuğa yazmanız gerekecektir.Kullanıcı Adı: İlgili birimce verilmiş olan verilmiş olan Kullanıcı Adını ilgili kutucuğa yazınız.Şifre: İlgili birimce verilmiş olan şifreyi bu kutucuğa yazmanız gerekmektedir.Giriş yaptıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda e-okul Modülleri görülmektedir. Bu kısımda kullanıcı; şifre değişikliği yapabilir, e-okul haberlerine ya da diğer bilgilere erişebilir.Şifre Değişikliği: Bu seçeneği tıkladığınızda yeni bir sayfa açılacaktır. Açılan bu sayfada şifre değişikliği yaparken dikkat etmeniz gereken kurallar sıralanmıştır.Eski Şifreniz: İlgili birimce verilmiş olan şifreyi bu kutucuğa yazmanız gerekmektedir.Yeni Şifreniz: Bundan sonra kullanmak istediğiniz şifreyi yazacağınız alandır.Yeni Şifreniz (Tekrar): Sistemin yeni şifrenizi doğrulaması için yeni şifrenizi bu alana tekrar yazmanız gerekmektedir.


#eOkul
#meb
#eokul vbs giriş
#eokul veli bilgilendirme sistemi
#okul kayıtları
7 yıl önce