|

Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması

2017'de bedelli askerlik çıkacak mı? Eğitim ve iş gibi nedenlerle askerlik görevini yerine getiremeyen vatandaşlarımız bedelli askerlik ile ilgili haberleri yakından takip ediyor. Ayrıca yeni anayasa ile ilgili çalışmalarda vekillik yaşının 18 yaşına düşürülmesiyle askerlik sorununa dair sorulara Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'deki toplu açılış töreninde bedelli askerlik ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni Şafak
16:05 - 6/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:25 - 6/04/2017 Perşembe
Diğer
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bedelli askerlik açıklaması...

Bedelli çıkacak mı? 2017 bedelli askerlik son durum nedir? sorularının yanıtı haberimizde. Bugün Balıkesir'de açılış törenine katılan Recep Tayyip Erdoğan bedelli askerliğe dair açıklamalarda bulundu. Daha önce hükümet kanatından yapılan açıklamalarda 'Fırat Kalkanı' hareketinin yapıldığı bu süreçte bedelli askerliğin şuan gündemimizde olmadığı ifade edilmişti.

Balıkesir'deki toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 yaşa seçilme hakkı getiren değişiklikte 'askerlik şartı' eleştirisine yanıt verdi.

Erdoğan, "Parlamento üyeliği askerlik kadar saygındır. Oraya da vatani görevini yapmaya gidiyorlar. Gerekirse bedelli askerlik gibi farklı bir yasal düzenleme de yapılabilir" dedi.

#Bedelli askerlik
#2017 bedelli askerlik
#Erdoğan
#Balıkesir
#Cumhurbaşkanı​
7 yıl önce