|

Ermenilere medeniyet dersi

ABD'de, Ermeni nüfusunun yoğun olarak bulunduğu Los Angeles şehrinde 1915 olaylarını protesto etmek için bir araya gelen binlerce Ermeni, Wilshire Bulvarı üzerinde bulunan Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosluğu'na yürüdü.

Yeni Şafak ve
03:00 - 26/04/2016 Salı
Güncelleme: 00:31 - 26/04/2016 Salı
Yeni Şafak

Türkiye aleyhinde sloganlar atarak Başkonsolosluk binası önünde toplanan kalabalık, burada kendilerini bekleyen Türk grubun karşı protestosuna, sözlü saldırı ve tahrik edici eylemlerle cevap verdi.





ŞİŞELERLE SALDIRDILAR


ASALA terör örgütü tarafından katledilen Türk diplomatların resimleri ve Türk bayraklarıyla donatılan alanda Ermenileri karşılayan Türk grup, “Yalanlara son”, “Terörist ASALA” sloganları atarak sözde soykırım iddialarını protesto etti. Güvenlik önlemlerine karşın sözlü tacizlerin ötesine geçerek Türk gruba şişe ve jant somunu atarak saldıran Ermeni grup, polis tarafından güçlükle sakinleştirildi. Burada Türkler adına basın açıklaması yapan Ergün Kırlıkovalı, “Karşımızda binlerce Ermeni var. Saldırgan tutumlarıyla çirkin bir protesto ortaya koyuyorlar. Bizler ise kendimizi medeni bir şekilde ifade etmek için buradayız” şeklinde konuştu.



#Los Angeles
#Wilshire Bulvarı
#Sözde soykırım
8 yıl önce