|

Eskişehir iftar vakti ve sahur saati! 2016 Ramazan orucu ne zaman?

6 Haziran 2016 günü başlayacak olan Ramazan ayı için artık sayılı günler kaldı. Eskişehir iftar saati ve Eskişehir sahur vakti kaç? sorusu Eskişehirli vatandaşlar tarafından merak konusu oluyor. İşte Diyanet 2016 Eskişehir imsakiyesi!

Yeni Şafak
16:46 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:50 - 30/05/2016 Pazartesi
Diğer

2016 Ramazan orucu iftar vakti, sahur saati ve imsakiyeyi haberimizde sizlerle paylaştık. Eskişehir iftar vakti ve sahur saati! İslam'ın ikinci şartlarından olan Ramazan orucunun önemine dair birçok ayet ve hadisler mevcuttur. Mübarek Ramazan ayında milyonlarca Müslüman oruç tutacak.





22 saatlik oruç


İsveç, Norveç ve İzlanda'nın bazı kentlerinde Müslümanlar bu ramazanda yaklaşık 22 saat oruç tutacak.



Stockholm İsveç Sosyal İşler ve Din Hizmetleri Müşaviri Fatih Mehmet Karaca, Diyanet İşleri Başkanlığı imsakiyesine göre İsveç'in Kiruna ve Norveç'in Tromso kentleri ile İzlanda'nın başkenti Reykjavik'ta oruç süresinin yaklaşık 22 saati bulacağını, Stockholm, Oslo, Kopenhag ve Helsinki'de ise oruç süresinin 20 saat olacağını söyledi.



İmsakiyeye göre, İzlanda'nın kuzeyindeki Reykjavik kentinde yaşayan Müslümanlar ramazan ayının ilk gününde 21 saat 38 dakika ile dünyanın en uzun orucunu tutacakken, Müslümanların en kısa süre oruç tutacağı yer ise 9 saat 7 dakika ile Arjantin'in Ushuaia kenti olacak.




#Eskişehir iftar vakti
#Eskişehir sahur saati
#Eskişehir
8 yıl önce