|

Eskişehir Milletvekilleri 24 Haziran 2018 AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Eskişehir 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Eskişehir ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Eskişehir milletvekileri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:15 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 17:27 - 15/06/2018 Cuma
Diğer
Hangi parti, kaç aday çıkardı? İşte detaylar.
Hangi parti, kaç aday çıkardı? İşte detaylar.

27. dönem Milletvekillerinin seçileceği 24 Haziran seçimlerinin, sonuçları açıklandı. Seçmenlerin kararlarına göre, hangi parti, kaç aday çıkardı? Yeni dönem milletvekilleri kimler oldu? Seçim sonuçları ve aday dağılımı ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Eskişehir AK Parti Milletvekili adayları

Nabi Avcı

Harun Karacan

Emine Nur Günay

Mustafa Dündar Ünlü

Ahmet Namık Akdoğan

Nurettin Kaba

Serhat Tunç

Eskişehir MHP Milletvekili adayları

METİN NURULLAH SAZAK

KADİR BIYIK

KAYIHAN ÇAĞLAR

KEZBAN AKKAYA

AHMET MUHAMMED HIZLAN

AYBERK KIRÇIN

CÜNEYT AYDEMİR

Eskişehir CHP Milletvekili adayları

Utku Çakırözer

Jale Nur Süllü

Nuray Akçasoy

Mehmet Engin Çakmak

Sinan Özkar

Sibel Yeşildal

Metin Tomsuk

Eskişehir İP Milletvekili adayları

ARSLAN KABUKÇUOĞLU

ÖMER İBRAHİM SAYIN

EREN EKMEN

EBRU SERVİ

EMRE DEMİR

ARİF GEÇKALAN

GÖKÇE YATMAZ

Öğrenci kenti

Eskişehir, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık yirmi beşinci şehridir. 1993 yılında çıkarılan kanunla Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Nüfusu 2015 yılına göre 826.716'dir. Ortasından Porsuk Çayı geçen şehir, içerisinde Osmangazi Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nin bulunması nedeniyle bir öğrenci kenti görünümündedir.

Met helvası, Nuga helvası, Haşhaşlı çörek, Kalabak suyu, çiğ börek ve lületaşı ile meşhurdur. Ayrıca balaban kebabı da Eskişehir mutfağında önemli bir yer almaktadır. İşlenebilir lületaşı, Türkiye'de yalnız Eskişehir'de çıkarıldığı için Eskişehir taşı olarak bilinir. Türkiye'de Eskişehir ve Sivrihisar dolaylarında yetişen bir çoban köpeği olan akbaş da şehre ait önemli değerlerdendir. Sanat kurumları ve tesisleri ile kültür ve sanatta gelişmiş bir şehirdir. Anadolu Üniversitesi ve büyükşehir belediyesi bünyesinde iki adet senfoni orkestrası bulunmaktadır. Ayrıca her yıl düzenlenen Uluslararası Eskişehir Festivali ile şehirde müzik, tiyatro, resim ve sinema dallarında sergiler ve gösteriler yapılmaktadır.

Eskişehir günümüze kadar değişik uygarlıklar altında varlığını sürdürmüştür. Üzerinde kurulan medeniyetlerden bazıları Frigya, Bizans, Anadolu Selçukluları ve Osmanlı İmparatorluğu'dur.

Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı Muharip Hava Kuvveti, Hava Füze Savunma Komutanlığı, 1. Hava İkmal ve Bakım Merkez Komutanlığı ve 1. Ana Jet Üs Komutanlığı da Eskişehir'de bulunmaktadır. Ayrıca hem askeri hem de sivil havaalanı (Anadolu Üniversitesi Havaalanı) bulunmaktadır.

Eskişehir 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ve UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Başkentliği unvanlarını taşımaktadır.

Türk Hava Yolları'nın Airbus A330-200 tipi uçağı, TC-JNG, de 'Eskişehir' adını taşıyor.

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Eskişehir Milletvekilleri
#Eskişehir Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce