|

Fantastik Rus Sineması Pera Müzesi’nde

Yeni Şafak
04:00 - 25/10/2015 Pazar
Güncelleme: 00:31 - 25/10/2015 Pazar
Yeni Şafak

Pera Film, Seagull Films işbirliğiyle Rus sinemasının uzun soluklu fantastik bilimkurgu geleneğinin nadir filmlerini içeren “Çarlardan Yıldızlara: Fantastik Rus Sineması” programını 30 Ekim - 13 Aralık 2015 tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşturuyor.


Pera Müzesi, bu ayki film programlarına Rus sineması ile devam ediyor. Robert Skotak, Dennis Bartok ve Alla Verlotsky'nin küratörlüğünü üstlendiği “Çarlardan Yıldızlara: Fantastik Rus Sineması” programı 30 Ekim Cuma günü, Jakov Protazanov'un, gezegenler arası seyahati konu edinen ve A.N. Tolstoy'un romanından uyarlanan ilk uzun metraj sessiz filmi Aelita, Mars Kraliçesi ile başlıyor.



Rus sineması, seksen yılı aşkın süredir bilimkurgu, folklorik fantezi ve absürdist mizahı kapsayan yaratıcı bir yönetmenlik geleneğine sahip birçok eğlenceli filme imza atıyor. Pavel Klushantsev'in Sovyet bilimkurgusunun meşhur ismi Aleksandr Kazantsev'in bir romanından esinlendiği Fırtına Gezegeni'yle devam eden “Çarlardan Yıldızlara: Fantastik Rus Sineması”nda Rusya'nın en çok sevilen filmlerinden biri olan Amfibi İnsan da yer alıyor. Rus sineması denince akla ilk gelen isimlerden Andrei Tarkovsky'in bugüne kadar yapılmış en derin ve etkili kült filmlerinden biri olan Solaris ve çok sevilen bir diğer eseri İz Sürücü de Pera Film'in yeni programındaki filmler arasında bulunuyor.


#Robert Skotak
#Dennis Bartok
#Fantastik Rus Sineması
#Pera Müzesi
8 yıl önce