|

Fed kararı öncesinde dolar düştü-Güncel Dolar fiyatı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının açıklanmasına saatler kala, dolar 3.71 lira düzeyine kadar geriledi.

Yeni Şafak
17:52 - 15/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:58 - 15/03/2017 Çarşamba
DHA
Fed kararı öncesinde dolar düştü
Fed kararı öncesinde dolar düştü

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararının açıklanmasına saatler kala, dolar 3.71 lira düzeyine kadar geriledi.


Fed'in faiz artırmasına kesin gözüyle bakılmasına karşın, Merkez Bankası'nın (TCMB) sıkılaştırmayı sürdürmesinin etkisiyle, 3.7165 liraya kadar gerileyen dolar, 3.72 - 2.73 lira aralığına dönerken, euro da 4.0 liradan indiği 3.95 lira düzeyinde hareket ediyor.



Artış üç kez mi, 4 kez mi?

Fed'in bugün TSİ 21:00'de yapacağı açıklamada piyasa oyuncuları, faiz artışının yapılıp, yapılmayacağından çok, "bu yıl 3 kez mi, yoksa 4 kez mi faiz artışı yapacağı konusunda vereceği mesaja" odaklanacak.



4 artış doları tetikleyebilir -

Toplantıda 3 artışa işaret etmesi zaten fiyatlandığından önemli bir etkisi olmayacak, hatta dolarda ve ABD faizlerinde bir miktar gevşemeye yol açabilecek. Öte yandan, 4 artış yönünde bir mesaj, doların daha da değer kazanmasına ve ABD faizlerinin yukarı gitmesini tetikleyebilecek.



TCMB: sııkılaştırmaya devam -

Fed kararı beklenirken, TCMB bugün de sıkılaştırma adımlarını daha daz ileriye taşıyarak, Borsa İstanbul (BIST) kotasyon miktarını sıfır olarak belirledi. Piyasadaki likidite ihtiyacı nedeniyle bankaların bugün de geç likidite penceresi (GLP) imkanından yararlanması ortalama fonlama maliyetinin dün olduğu gibi bugün de yüzde 11 dolayında oluşması bekleniyor.



Gözler PPK kararına çevrildi-

Fed kararının bir diğer etkisinin de, TCMB'nin yarın yapacağı Para Politikası Kurulu'nun (PPK), TSİ 14:00'te açıklayacağı faiz kararı üzerinde olması bekleniyor.

#Dolar
#FED
#FED kararı
#Dolar fiyatı
7 yıl önce