|

Fethin 562. yılında tarihi kutlama

Bugün Yenikapı’da düzenlenecek İstanbul'un Fethinin 562. yıldönümü kutlamalarında birçok ilk yaşanacak. Kutlama esnasında 562 kişilik Mehteran Birliği konser verecek ve Türk Yıldızları bir gösteri uçuşu yapacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 11:15 - 30/05/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü kutlamaları dün başladı. Fethin yıldönümü dolayısıyla yapılan ilk etkinlik Fatih Sultan Mehmet Han'ın türbesinin ziyareti oldu. Türbe ziyaretine İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Sivri, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Topkapı Sarayı'nı Sevenler Derneği de etkinlikler kapsamında “Fetih Kutlaması ve Saray Şenliği" programı düzenledi.



ALANA 120 KAPIDAN GİRİLECEK


Fetih kutlamaları için esas etkinliklerse bugün yapılacak. Her yıl Balat'ta düzenlenen fetih etkinlikleri için bu yıl ilk kez adres Yenikapı. Saat 17.30'da başlayacak şölene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katılacak. Hazırlıkları tamamlanan kutlamalar çerçevesinde 562 kişilik Mehteran Birliği Konseri, Türk Hava Kuvvetleri Türk Yıldızları'nın gösterisi, Özel Fetih Kutlaması ve Havai Fişek gösterileri ile İstanbullulara unutulmaz bir gün yaşatılacak. Halk alana 120 kapıdan girecek. Kutlama alanında 2 büyük çadır hastane, 10 sağlık noktası, 70 ambulans, 600 sağlık personeli, 20 su dağıtım noktası ile gösterilerin izlenebilmesi için 9 dev ekran bulunacak.





AYASOFYA'DA SABAH NAMAZI KILINACAK


Türkiye'de şu ana kadar yapılmış en büyük sahne olan bin 800 metrekarelik sahne ile birlikte 500 metrekare büyüklüğünde bir led ekran kurulacak. Kutlamalarda havadan ve karadan 18 kamera ile canlı yayın yapılacak. İşaret dili ile birlikte İngilizce, İspanyolca, Arapça, Fransızca ve Rusça canlı yayın yapılacak etkiniliklerde, yabancı misafirler için simultane tercüme unutlmadı. Etkinlikler kapsamında Ayasofya'da kılınacak sabah namazının imamı ise Kabe İmamı Dr. Seccad Mustafa olacak.


#Fetih kutlamaları
#Turizm Bakanlığı
#istanbulun fethi
#kadir topbaş
9 yıl önce