|

'FETÖ Rusya’da etkin olmayı başaramadı'

Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdare Başkanı ve Müftüler Konseyi Başkanı Gaynuddin, "FETÖ, Rusya’da da etkin olmak istedi ancak hükümetin müdahalesiyle bunu başaramadı" dedi.

Yeni Şafak
10:38 - 10/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:40 - 10/08/2016 Çarşamba
AA

Azerbaycan ve Kuzey Kafkasya Müslümanları Dini İdare Başkanı Şeyhülislam Allahşükür Paşazade, 9. Avrasya İslam Şurası İstişare Toplantısı'nda, 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) hakkında açıklamalarda bulundu.



Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Azerbaycan ve Kuzey Kafkasya Müslümanları Dini İdare Başkanı Şeyhülislam, Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdare Başkanı ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, Bosna Hersek Reisül Uleması Hüseyin Kavazoviç katıldı.



Toplantı sonrası basına açıklamalarda bulunan Paşazade, Masum insanların ölümüne neden olanlara Müslüman demeye kimsenin hakkının olmadığını belirterek, "Bu örgüt (FETÖ) de eğer halka karşı silahlarla tanklarla hareket etmişse bu Müslümanlık değil bilakis tam bir şeytanlıktır." ifadesini kullandı.



Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara şifa dileyen Paşazade, “Azerbaycan halkı ve devleti olarak Türkiye devletinin ve halkının yanındayız." dedi.




Paşazede, 15 Temmuz gecesinin hem Azerbaycan halkı hem de Türkiye halkı için büyük bir imtihan olduğunun altını çizerek, “Allah'a hamdolsun ki Türkiye halkı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu imtihanı başarıyla aşmayı başarmıştır." diye konuştu.



Türk halkının bağımsızlığına sahip çıktığını ve geleceğinin vesayet altına alınmasının engellediğini belirten Paşazade, “FETÖ ile mücadelemiz sürecektir." dedi.



Paşazade, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kendisiyle görüşerek, "Türkiye halkının darbecilere karşı mücadelesiyle dünyaya bir mesaj verdiğini ve geleceğe emin adımlarla yürüdüğünü" söylediğini aktardı.



“FETÖ Rusya'da etkin olmayı başaramadı"

Rusya Federasyonu Müslümanları Dini İdare Başkanı ve Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynuddin, FETÖ'nün Rusya'da da etkin olmak istediğini ancak hükümetin müdahalesiyle bunu başaramadığını ifade etti.



Gaynuddin, 2010 yılı itibarıyla Rusya'da FETÖ'ye ait tüm okulların kapatıldığını hatırlatarak, "FETÖ'nün okulları hiçbir yerde kalmadı. Rusya bu fitneyi daha önceden sezdi. Çok şükür hakikat yolunda çocuklarımızı koruduk." değerlendirmesinde bulundu.



Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava ise “Ben Kosova İslam Birliği Başkanı ve Kosova halkı adına Türkiye halkını bu zor günlerden başarıyla çıktıklarından dolayı kutluyorum." ifadesini kullandı.



Türk halkının, verdiği oyları ve bağımsızlığını koruduğunu söyleyen Ternava, “Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diliyorum. Ben inanıyorum ki Türkiye büyük bir devlet olmanın etkisiyle bu sorunları çok kısa bir süre içerisinde aşacaktır." diye konuştu.



Ternava, Türkiye'nin, dünyanın en başarılı ve en gelişmiş ülkelerinden biri olacağına inandığını ifade ederek, “Allah, kardeş Türk halkından razı olsun. Aynı zamanda Türk halkıyla Kosova'nın işbirliğinin sürmesini diliyorum. Kosova'ya sağlamış oldukları yardımlara teşekkür ederim." dedi.



Bosna Hersek Reisül Uleması Hüseyin Efendi Karazoviç de Türk halkını, demokrasiyi korumak için verdiği mücadeleden ötürü tebrik ettiğini söyleyerek, Türk milletinin bu imtihandan daha güçlü çıkacağına inandığını ifade etti.



Karazoviç, FETÖ ile mücadele etmeye dair bir soru üzerine, FETÖ'nün dünyanın her yerinde olduğu gibi, Bosna'da da var olduğunu, hukuk çerçevesinde gerekenin yapılacağını belirtti.



#9. Avrasya İslam Şurası için İstişare Toplantısı
#Ravil Gaynuddin
#Rusya
8 yıl önce
default-profile-img