|

FETÖ, ‘terör’ü yanlış anlamış!

Paralel yapının Emniyet İstihbarat’taki elemanlarının çözüm sürecinin yaşandığı 2010-2013 arasında PKK yerine kendisine engel olanları tasfiye etmeye yoğunlaştığı belirlendi. 1 milyon 200 bin kişi paralel örgütün dinleme ağına takıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2015 Cuma
Güncelleme: 22:56 - 17/09/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Paralel yapı, son aylarda artan terör olayları karşısında devleti zor durumda bırakabilmek için, PKK yapılanmasına mensup kişilerin geçtiğimiz yıllarda yeteri kadar denetlenmediğini ve başıboş bırakıldığı yalanına sarıldı. Oysa ki gerçek bambaşkaydı. 2010 ile 2013 yılı sonuna kadar Emniyet İstihbarat'ta istediği gibi at koşturan paralel yapı PKK yerine “terör örgütü” mensubu diyerek farklı isimler altında dini cemaatlerin üyelerini, Necmettin Erbakan, Hüsamettin Cindoruk gibi tanınmış siyaseçileri, işadamlarını dinlemişti. Örgütün PKK üyesi diye dinlediği isimler arasında AK Parti Mersin Teşkilatı'ndaki isimler ve polis memurları bile vardı.



REKOR SAYIDA DİNLEME


Paralel yapının emniyet ayağı, sadece 11 ilde başvurduğu 13 Ağır Ceza Mahkemesi'nden 'terör örgütü faaliyetleri' kapsamında 20 ayda 1 milyon 200 bin dinleme kararı aldırdı. Terör örgütleriyle alakasız isimlerin dinlendiği süre zarfında asıl dinlenmesi ve takip edilmesi gereken terör örgütü üyeleri dinlenmedi. Özellikle Mersin ve İstanbul'da çok sayıda AK Parti üyesi ve gazeteciler özel hayatlarının deşifre edilmesi amacıyla PKK terör örgütü kılıfı uydurularak dinlendi. İstanbul'daki özel yetkili mahkemelerden alınan kararlarla dinlenen isimler arasında polis memurları M. E. Günaydın ve E. Bozdoğan yer alıyor. Sadece E. Bozdoğan için İstanbul'daki Ağır Ceza Mahkemeleri tarafından alınan dinleme karar ve uzatma sayısı ise 5.



AK PARTİLİLERİ VE ZABIT KATİPLERİNİ PKK'LI YAPTILAR


Paralel yapının emniyet ayağının Mersin ilinde PKK kılıfıyla dinleyip özel hayatlarını kontrol altına almak istediği isimler arasında Mersin Adliyesi'nde görev yapan zabıt katipleri ve AK Parti'li yöneticiler bulunuyor. Bu isimler şu şekilde: “AK Parti'li Abdurrahman Çokgünlü, Hakan Ergün, Erkan Arıkan, Hidayet Şeker, Nasuh Lale Demir, Ahmet Nas, Nurettin Özyurt, Bünyamin Kütük, zabıt katipleri, S.G, B.K ve B.U.”



PKK'LI OLARAK SUÇLADILAR


PKK Terör Örgütü üyesi olduğu iddiasıyla savcılıklara başvuran paralel yapı savcılar aracılığıyla çeşitli Ağır Ceza Mahkemeleri'nden dinleme kararları çıkarttırdı. Dinlenen isimler üzerinde yapılan incelemeler neticesinde ise bu kişilerin PKK Terör Örgütü ile ilgili herhangi bir bağının bulunamaması üzerine ise tamamı hakkında dinlemeler sonlandırıldı. Paralel yapının emniyet ayağının dinlediği kişiler arasında kendi meslektaşları da mevcut.


#Paralel yapı
#İstihbarat’
#Necmettin Erbakan
#Hüsamettin Cindoruk
9 yıl önce