|

Fransa uçak gemisini Akdeniz'den çekti

Fransa'nın DEAŞ ile mücadele için Akdeniz'e gönderdiği Charles de Gaulle uçak gemisi bölgeden çekildi.

Yeni Şafak
16:11 - 14/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:17 - 14/12/2016 Çarşamba
Diğer

Fransa'nın DEAŞ'a karşı operasyonlarında kullandığı savaş uçaklarının bir kısmının bulunduğu Charles de Gaulle uçak gemisi Fransa'ya döndü.




Charles de Gaulle'ün daha önce planlanan bir bakım ve teknolojik yenilemeye tabi tutulacağı bildirildi.



Sputnik'in haberine göre, 18 ay sürmesi beklenen teknolojik yenileme ve bakımın 1 milyar euro'ya mal olacağı kaydedildi. Paris'te 17 Kasım 2015'te 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan ve IŞİD'in üstlendiği saldırıların ardından 24 Rafale savaş uçağı kapasiteli Charles de Gaulle uçak gemisi Doğu Akdeniz'e gönderilmişti.



5 bin uçuş gerçekleştirdi

Geçen cuma uçak gemisini ziyaret eden Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ülkesine ait savaş uçaklarının Suriye ve Irak'ta DEAŞ ile mücadele kapsamında 5 bin uçuş gerçekleştirdiğini, 1600 hedefin etkisiz hale getirildiğini söylemişti. Eylül 2014'ten bu yana DEAŞ ile mücadeleye katılan Fransa'nın Ürdün ve Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki hava üslerindeki uçaklarıyla hava saldırılarına devam etmesi bekleniyor.



Fransız savaş uçaklarının ABD, Kanada ve diğer Avrupa ülkelerinden cephane desteği aldığı bildirilmişti. Musul'un DEAŞ'tan geri alınması için peşmergeleri eğitmek üzere geçen yıl bölgeye askeri uzmanlar ve teçhizat gönderen Fransa, son olarak Musul operasyonuna destek için top bataryası sevk etmişti.




#Fransa
#Uçak gemisi
#DEAŞ
7 yıl önce