|

G20 zirvesi haberleri: Erdoğan Merkel ile görüştü

G20 zirvesi haberleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesine katılmak için bulunduğu Çin'in Hangcou kentinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. İste Erdoğan'ın Merkel ile görüşmesinin detayları...

Yeni Şafak
14:01 - 4/09/2016 Pazar
Güncelleme: 11:03 - 4/09/2016 Pazar
Diğer

G20 zirvesi haberleri: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 zirvesine katılmak için bulunduğu Çin'in Hangcou kentinde Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüştü. Görüşme yaklaşık 45 dakika sürerken, G20 Liderler Zirvesi öncesinde Grand Metro Park Hotel'de yapılan görüşmede, Suriye ve terörle mücadele meseleleri başta olmak üzere ekonomik ticari ilişkiler, 15 Temmuz darbe girişimi ele alındı. Almanya Başbakanı darbe girişimini kınadığını ve Almanya'nın Türkiye'nin yanında olduğunu bir kez daha vurguladı. İki lider Türkiye-Almanya arasındaki ekonomik, siyasi ve kültürel ilişkileri daha da geliştirme konusunda kararlılıklarını ifade etti.


Görüşmede Suriye konusu da gündeme geldi, Erdoğan Fırat Kalkanı operasyonu konusunda Merkel'e bilgi verdi ve Türkiye'nin güney sınırı boyunca bir "terör koridoru " oluşturmalarına izin vermeyeceğini belirtti. Erdoğan ayrıca, Suriye'de siyasi bir çözümden yana olduklarını ve bu çözümün bölgede IŞİD ile mücadeleye önemli bir darbe vuracağına dikkat çekti. Merkel ise Türkiye'nin terör örgütleriyle olan mücadelesini desteklediklerini belirtti.


Erdoğan ve Merkel ayrıca Türkiye-AB ilişkileri çerçevesinde, vize muafiyeti ve geri kabulün eş zamanlı olarak yürürlüğe konulmasını sağlamaya yönelik istişarelerin ve çalışmaların sürdürülmesi konusunda da mutabık kaldıklarını yinelediler.

#G20
#Erdoğan
#Merkel
8 yıl önce
default-profile-img