|

Galatasaray tam yol ileri

Sahasında Trabzonspor’u konuk eden Galatasaray, derbiyi Feghouli ve Gomis’in golleriyle geçerek şampiyonluk yolunda kritik bir engeli daha aştı ve zirvedeki yerini korudu. Kucka ile bulduğu gol yetmeyen ve 2 maçlık galibiyet serisi sona eren Trabzonspor ise Avrupa kupaları umudunu zora soktu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 03:24 - 2/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray 27. haftada sahasında Trabzonspor’u konuk etti. Zorlu rakibini 2-1 mağlup eden Cimbom, şampiyonluk yolunda bir engeli daha geride bıraktı.
Galatasaray 27. haftada sahasında Trabzonspor’u konuk etti. Zorlu rakibini 2-1 mağlup eden Cimbom, şampiyonluk yolunda bir engeli daha geride bıraktı.

Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray sahasında Trabzonspor’u konuk ederken, sahasından galibiyetle ayrıldı: 2-1.

Şampiyonluk yarışı kıran kırana devam ederken, sarı-kırmızılılar bir puan gerisinde yer alan Başakşehir ile 3 puan gerisinde yer alan Beşiktaş’ın kazandığı hafta bir sürprize izin vermeyerek liderliğini sürdürdü. Sarı-kırmızılılar, evindeki yenilmezliği sürdürürken, iç sahada üst üste 9. galibiyetini aldı.

Bordo-mavili rakibi ile daha önce yaptığı 3 maçı kaybeden G.Saray, galibiyetle tanışmış olurken, bu sezonki ilk derbi maçını da kazanmış oldu. Trabzonspor ise 2 maçlık galibiyet serisine dün son verirken, 8 maçlık deplasmanda yenilmezlik serisi de sona ererken, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılma umudunu zora soktu.

GOL ERKEN GELDİ

7. dakikada Mariano rakibinden kaparak ceza sahasına girerken arka direğe kestiği ortayı Feghouli tamamladı ve takımı öne geçirdi: 1-0. 21’de Burak Yılmaz’ın sol çaprazdan vuruşunu Muslera direk dibinde topu kornere çeldi. 32’de Gomis’in pasında Selçuk’un gelişine gönderdiği şut yan ağlarda kaldı. 29’da Belhanda’nın şutunda Onur yatarak gol izni vermedi. 31’de Belhanda uzaklardan şansını denerken rakip kaleye gönderdiği sert şut çerçeveyi tutmadı.

GOMİS, FIRSATÇILIĞINI GÖSTERDİ

52’de Okay’ın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Yusuf’un şutunda Muslera geçit vermedi. 60. dakikada Gomis rakibinden kaptığı topla hızla rakip kaleye ilerlerken aşırtma vuruşla Onur’u mağlup etti: 2-0. 78’de Gomis’in pasıyla ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Feghouli’nin şutunu Onur son anda kornere çeldi. 81’de Olcay ceza sahası dışından şansını denerken top farklı şekilde üstten auta gitti. 90+2’de orta sahada kendisine verilen faluü bekletmeden kullanan Kucka, topu kalesinden açılan Muslera’nın üzerinden filelere gönderdi: 2-1.


Skorbord krizi!

Maç sonrası Türk Telekom Stadı’nın skorboruna yansıyan “Şampiyonların kupası müzesinde olur” yazısı Trabzonspor Kulübü ve bordo-mavili taraftarların büyük tepkisini çekti. Trabzonspor Kulübü maçtan sonra, “G.Saraylı yetkililere soruyoruz: Hiçbir amaca hizmet etmeyen bu ifade hangi maksatla; hangi kurum ve şahıslar kastedilerek kullanılmıştır?” açıklamasını yaptı. G.Saray Kulübü de bir açıklama yaparak, “Skorboardda yapılan yayın tamamen müze ile ilgili gereksiz bir tanıtım yazısıdır. Trabzonspor ya da herhangi bir değerli rakibimiz hedef alınarak yapılmamıştır” derken, olayın soruşturulduğu da belirtildi.


Yarış son ama kadar sürdü

Dünkü maçta oynadığı futbolla göz dolduran Selçuk İnan, şampiyonluk yarışının son haftaya kadar süreceğini açıkladı. Taraftarlara desteklerinden dolayı teşekkür eden tecrübeli futbolcu, “Hocamız şampiyon gibi oynamamızı istedi, bunu da sahaya yansıttığımızı düşünüyorum. Her maç final, o gözle bakıyoruz. Bugün (dün) finalin ilk ayağıydı, kazanmasını bildik. Önümüzdeki maça da şampiyonluk maçı olarak bakıyoruz. Şampiyonluk son haftaya kadar gidebilir, önemli takımlar var” diye konuştu.

Kazanamama serisi bitti

G.Saray, F.Bahçe, Beşiktaş, Trabzonspor ve M.Başakşehir ile oynadığı son 16 lig maçında galibiyet göremezken, bordo-mavili ekip önünde şanssızlığını bitirdi. G.Saray, 2015-16 sezonunun 22. haftasında, 21 Şubat 2016’da Trabzonspor’u 2-1 yendiği maçtan sonra söz konusu takımlar karşısında 16 maçta 11 mağlubiyet ve 5 beraberlikle ayrılmıştı.


Gomis: Elimden geleni yapıyorum

Galatasaray’ın golcüsü Bafetimbi Gomis, 2-1’lik Trabzonspor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, iyi oynamadığını ancak galibiyete katkıda bulunduğu için mutlu olduğunu söyledi. Dünkü maçta sarı-kırmızılı takımın 2. golünü kaydeden ve Süper Lig’deki gol sayısını 26’ya çıkararak gol krallığı yarışında zirvedeki yerini koruyan Fransız yıldız maçtan sonra yaptığı açıklamada, “Hızlı başladık, hızlı bir şekilde golü attık. Ama tabii milli takım arasından dolayı sonrasında biraz zorluk çektik. Çok kolay değildi. Milli takıma Galatasaray gibi büyük takımlar çok oyuncu gönderiyor. Zor bir hafta geçirdim. Her zamanki gibi oynamadım ama Fatih Hoca bana güvendi. Hem ona, hem de sağlık ekibine teşekkür ediyorum. Galatasaray’ın daha iyi olması için elimden geleni yapıyorum” diye konuştu.

#Trabzonspor
#Galatasaray
6 yıl önce