|

Ganduşi'dan Libyalılara kanı durdurma çağrısı

Tunus'ta Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, Libyalılar arasında kimsenin dışlanmadığı milli bir uzlaşı sağlanması gerektiğini belirterek, "Libya'daki tüm grupları, kanı durdurmaya ve dış müdahale tehdidine son vermeye çağırıyorum" dedi.

Yeni Şafak
13:37 - 15/07/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:54 - 15/07/2015 Çarşamba
AA

Tunus'ta Nahda Hareketi lideri Raşid el-Gannuşi, Libya'da iç savaşa sürüklenen taraflara kanı durdurma ve milli birlik çağrısı yaptı.



Başkent Tunus'ta iki ülkeden siyasi, aktivist ve iş adamları ile Libyalı tarafların temsilcilerinin katıldığı davette konuşan Gannuşi, "Libya'daki tüm grupları, kanı durdurmaya ve dış müdahale tehdidine son vermeye çağırıyorum" dedi.



Gannuşi, "Libyalılar arasında kimsenin dışlanmadığı milli bir uzlaşı sağlanması konusunda umutlu olduğunu" ifade etti.



"Tunus'un, istifade etmeleri için Libyalı tarafların önüne demokratik geçiş tecrübesini koyduğunu" belirten Gannuşi, "Libyalı gruplara kanı durdurmak için ödünler verme" çağrısında bulundu.



Davette söz alan Libya Avukatlar Sendikası Başkanı Abdulmecid Muhammed el-Meyyit ise ülkesinin başta terör olmak üzere büyük tehlikelerle karşı karşıya kaldığını, terörün bölgedeki diğer Arap ülkelerinin kapısını çaldığını söyledi.



Meyyit, ülkedeki krizi bitirmek için uzlaşı sağlanmasını temenni ettiğini dile getirdi.



Nahda Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Refik Abdusselam da Libyalı tüm tarafları davet münasebetiyle bir araya getirdiklerini ve hepsine eşit mesafede durduklarını kaydetti.



Fas'ın Sahirat kentindeki Libya görüşmeleri çerçevesinde pazar gecesi, Milli Genel Kongre'nin katılımı olmaksızın, "Sahirat Anlaşması" adı verilen, "Milli birlik hükümeti kurulması, Tobruk'taki Temsilciler Meclisi'nin yasama konseyi olarak kabul edilmesi, yüksek devlet, yüksek yerel yönetim, yeniden imar, anayasa hazırlama, savunma ve güvenlik konseylerinin kurulmasını" öngören bir çözüm önerisi imzalanmıştı.



#Libya
#Tunus
#barış çağrısı
9 yıl önce