|

Gazeteci Mansur serbest bırakıldı

Ahmed Mansur Berlin'de tutuklu bulunduğu Moabit Cezaevi'nden salıverildi.

Yeni Şafak
19:41 - 22/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 16:45 - 22/06/2015 Pazartesi
AA

Almanya'nın başkenti Berlin'de tutuklanan El-Cezire Televizyonu sunucusu Ahmed Mansur, Moabit Cezaevi'nden salıverildi.



Mansur'u karşılamak için cezaevi önüne saatler öncesinden gelen yaklaşık 200 kişilik grup, sevinç gösterilerinde bulundu.



Ellerinde "Ahmet Mansur için özgürlük, basın için özgürlük" ve "Gazetecilik yapmak suç değildir" yazılı pankartlar taşıyan grup, Mısır Devlet Başkanı Abdulfettah es-Sisi aleyhinde sloganlar attı.



Cezaevi çıkışanda bir konuşma yapan Mansur, gazetecilik mesleğinin gereklerini yapmaya devam edeceğini belirterek, "Bu Sisi için bir mağlubiyet" dedi.



Avukatlarına ve kendini desteklemek için cezaevine gelenlere teşekkür eden Mansur, "skandal" bir olay sonrası adaletin yerini bulduğunu söyledi.



Ahmed Mansur, 20 Haziran'da Katar'a gitmek üzere geldiği Berlin-Tegel Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı. Mısır'daki darbe yönetiminin tutuklanmasını istediği Mansur, Kahire Ceza Mahkemesince geçen sene gıyabında yargılanarak 15 yıl hapse mahkum edilmişti. Mansur, kendisine isnat edilen suçlamaları, "temelsiz, uydurma ve tamamıyla sahte iddialar" olarak nitelendirmişti.



Hukuki kaygıların yanı sıra diplomatik kaygılarda var


Berlin Başsavcılığı, Almanya'da tutuklanan El-Cezire televizyonu sunucusu Ahmed Mansur'un "yetkili makamlarla koordinasyon içerisinde" serbest bırakıldığını açıkladı.



Berlin Savcılığı Sözcüsü Martin Steltner yaptığı açıklamada, "[Mansur'un] iade edilmesiyle ilgili inceleme kapsamında hukuki kaygıların yanı sıra devre dışı bırakılmayacak siyasi ve diplomatik kaygıların da olduğu ortaya çıktı" ifadesini kullandı.



Steltner, bu yüzden Berlin Başsavcılığı'nın yetkili makamlarla yürütülen koordinasyonun ardından, Mansur'un serbest bırakılması talimatını verdiğini kaydetti.



Ahmed Mansur, 20 Haziran'da Katar'a gitmek üzere geldiği Berlin-Tegel Havalimanı'nda gözaltına alınmış ve daha sonra tutuklanmıştı. Mısır'daki darbe yönetiminin tutuklanmasını istediği Mansur, Kahire Ceza Mahkemesince geçen sene gıyabında yargılanarak 15 yıl hapse mahkum edilmişti.



Mansur, kendisine isnat edilen suçlamaları, "temelsiz, uydurma ve tamamıyla sahte iddialar" olarak nitelendirmişti.






#Ahmed Mansur
#Almanya
#El-Cezire Televizyonu sunucusu Ahmed Mansur
9 yıl önce